19-09-07

Vercauteren: "Een coach is slechts een voorbijganger"

vercauteren-press
Rapid Wien maakte het voorbije weekend geen al te goede generale repetitie. De Oostenrijkse club ging met 1-5 onderuit tegen Sturm Graz. "Ik verwacht een ander Rapid dan in hun laatste thuismatch", aldus Vercauteren. "Tijdens de voorbije scoutingsopdrachten leerden we onze tegenstander vooral kennen als een stug, moeilijk te bespelen blok. Ze hebben fysiek, kracht, inzet, loopvermogen en zijn sterk op stilstaande fases. Ik ben ervan overtuigd dat die 1-5 een 'accident de parcours' was."

 

Na de 2-2 tegen Zulte-Waregem kreeg Paars-Wit en zijn trainer veel kritiek te slikken. "Ikzelf ben niet belangrijk", aldus Vercauteren. "Een trainer is een voorbijganger, dat heb ik altijd al gezegd. De club is het enige dat telt. Sommige spelers waren maandag op training nog altijd getekend na wat zich zaterdag had afgespeeld. Maar we moeten verder, we moeten onze lessen trekken uit die match en een nieuw doel voorop stellen, een nieuwe challenge : de Uefa Cup."

R.S.C. Anderlecht - Rapid Wien: de selectie

drawuefarapid310807
Anderlecht ontvangt morgen, donderdag 20 september 2007, het Oostenrijkse Rapid Wien in het Astridpark. Wil Paars-Wit naar de poulefase van de Uefa Cup dan moet het in de eerste ronde voorbij SK Rapid Wien zien te geraken. Anderlecht-trainer Franky Vercauteren selecteerde 20 spelers voor de wedstrijd.

 

Walter Baseggio is er niet bij, de middenvelder sukkelt nog steeds met de hamstrings en zal het deze week nog rustig aan moeten doen. Ook geen Max Von Schlebrügge, de Zweedse verdediger viel tijdens RSCA-Zulte Waregem uit met een blessure aan de adductoren en zal een twee à drietal weken out zijn. Nicolas Frutos hernam intussen de looptraining en de tien dagen rust hebben hem duidelijk deugd gedaan. Het lopen verloopt goed, de spits deed zelfs al een paar oefeningen met de bal. Donderdag staat een nieuwe controle op het programma voor de Argentijn.

 

Selectie: Akin, Biglia, Boussoufa, De Man, Da Silva, Deschacht, Goor, Hassan, Juhasz, Legear, Mpenza, Odjidja Ofoe, Pareja, Polak, Proto, Schollen, Théréau, Van Damme, Wasilewski, Zitka

Supporters voeren opnieuw actie tegen trainer Vercauteren

Enkele fans van RSCA zijn nog een stapje verder gegaan om hun eisen bij het bestuur van RSCA te verdedigen. Ze hebben nu een brief opgesteld die ieder afzonderlijk kan afdrukken en opsturen naar de club.

 

Wie zich in deze actie kan vinden kan de brief downloaden op users.skynet.be/sb149671/franky.doc. 

 Wie daar geen zin in heeft, kan de brief hier alvast nalezen: ---

Vercauteren heeft voor heel wat professionalisering gezorgd als tandem met Van Holsbeeck. De medische omkadering, de teambuilding, het rustig houden van de kleedkamer etc... Dat is zeer positief en bewijst Vercauterens kwaliteiten als Technisch Directeur. Als trainer echter stelt hij teleur.


Hij doet er alles voor, maar slaagt er niet in met een enorm spelerspotentieel de machine op gang te brengen. Begin dit seizoen hadden we door de competitie moeten razen met een ingespeeld elftal. Niks daarvan. Het enige wat we vaststellen is dat net als vorig seizoen er weinig spelvreugde is, dat de artiesten vooraan geen aanspeelpunten vinden en dat we van onze verdedigers voetballende impulsen verwachten die zij intrinsiek niet bezitten. Ik twijfel geen seconde aan de daadkracht van de 4-3-3 waar Franky voor staat, maar hij slaagt er ofwel niet in de spelers te laten functioneren in dit stramien, of hij slaagt er niet in vast te stellen dat de huidige spelerskern niet de kwaliteiten voor een 4-3-3 bezit. Beide pistes mogen hem aangerekend worden na intussen zo'n 18 maanden met dezelfde kern.
De doorstroming van jongeren is een tweede punt dat Vercauteren mag aangerekend worden. Al onze jeugdspelers moeten elders ritme gaan opdoen of kwijnen weg op de bank. Af en toe eens 5 minuutjes invallen is onvoldoende om je te ontplooien. Zo blijf je ter plaatse trappelen en worden gouden jaren vergooid. Ik refereer hiervoor naar talenten als Vadis, Lamah en Tioté. De enige die wel zijn kans kreeg (Vanden Borre) moest als failure afdruipen. De technische staf kreeg hem niet op de rails, ondanks zijn onmiskenbaar talent. Alles op de technische staf afwentelen in dit dossier is onterecht, maar alles op de speler afwentelen is dat evenzeer, getuige de andere Vanden Borre die we te zien kregen op het EK.

Tenslotte zijn er nog de wissels. Ik kan me in die 3 jaar niet één wissel herinneren die ene wedstrijd heeft opengebroken in ons voordeel. De meeste wissels gebeuren in de laatste 10 à 15 minuten en zijn door de band controlerend gericht. Soms met dramatische afloop zoals thuis tegen Lille of in verscheidene competitiematchen waar we er niet in slaagden met een wissel de situatie te deblokkeren. Het is uiteraard altijd makkelijk praten achteraf omtrent een wissel en het is een beetje gratuit om daar kritiek op te hebben. Maar anderzijds zou het toch zo moeten zijn dat een wissel af en toe eens de balans in je voordeel doet overhellen? Getuige de omschakeling die Dury zaterdag deed met puntengewin tot gevolg en waar wij geen antwoord op hadden. Begrijp me niet verkeerd, ik heb veel respect voor Vercauteren en zijn werk bij RSCA. Maar als hoofdcoach mist hij klaarblijkelijk een aantal capaciteiten om het vele werk naar het veld te vertalen. En alle professionalisering ernaast terzijde, het is nog altijd OP het veld dat het moet gebeuren... Met het aanvallend vermogen dat RSCA bezit, moet het zeker mogelijk zijn om met een aanvallendere ingesteldheid/opstelling voor de dag te komen. Aanval blijft tenslotte de beste verdediging. Anderlecht moet durven aanvallen, in de competitie maar ook Europees.

 

Geef ons daarom aub een andere trainer voor ons favoriete club. Alleen zo kunnen we het spelpeil omkeren. Laat Vercauteren wel niet vallen, maar geef hem een andere functie binnen het bestuur.

 ---

 

19:42 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: franky vercauteren |  Facebook |

Zweed leidt RSCA - Rapid Wien

UEFA%20Cup%20logoAnderlecht ontvangt donderdag het Oostenrijkse Rapid Wien in het kader van de UEFA cup. De wedstrijd zal onder leiding staan van de Zweed Jonas Eriksson. Zijn assistenten zijn Erik Bergsten en Mathias Klasenius. De vierde official is Hakan Jonasson.

De terugwedstrijd, op 4 oktober in Wenen, staat onder leiding van de Italiaan Nicola Rizzoli. En zijn assistenten, tevens ook Italianen zijn Andrea Stefani en Renato Faverani. De vierde official zal Andrea Gervasoni zijn.

Zitka: "Morgen opnieuw match van het jaar"

Zitka
Na de ontgoocheling tegen Zulte-Waregem moet Anderlecht morgen weer vol aan de bak in de Uefa Cup. Doelman Zitka beseft het belang. Tegendoelpunten zoals zaterdag moeten dus absoluut vermeden worden.

"Maandag op de eerste training heeft de trainer ons duidelijk gemaakt dat we die wedstrijd uit ons hoofd moesten zetten en ons concentreren op de Europese match tegen Rapid Wien", zo begint Zitka in SudPresse. "Na Fenerbahçe is het opnieuw de match van het jaar. Voor de club, voor ons, maar ook voor onze supporters. Ook al zijn de affiches minder groots, ze verdienen de UEFA-cup."

Wat de tegendoelpunten van afgelopen weekend betreft, wil de doelman niemand in het bijzonder met de vinger wijzen. "Bekijk eens goed de fases, er moeten wel iedere keer vier of vijf spelers bij betrokken geweest zijn. Ik ook. Iedereen kent zijn taken, iedereen moet ze vervullen."

De Tsjech is ook zo eerlijk om mea culpa te slaan. Waar hij vorig jaar Anderlecht meermaals recht hield, slaagde hij er nu nog niet in punten te winnen voor de club. "Ik heb het onaangename gevoel dat ik minder beslissend ben dan vorig jaar. Ik heb nog geen doelpunt op mijn geweten, maar toch. In Europa is het belangrijk dat je thuis geen tegendoelpunt slikt. Dat zal natuurlijk mijn persoonlijke obsessie worden. Ik kan me geen uitschakeling inbeelden."

Frutos: "Ik voel nog steeds pijn"

Voor het eerst sinds langs dolde Nicolas Frutos gisteren met een bal op training. "Ik voel echter nog altijd pijn. De dokters zeggen dat dat normaal is, dus ik maak me er niet al te ongerust in", aldus de spits in Het Nieuwsblad.

Na wat loopwerk, liep de Argentijn wat te jongleren met de bal en wisselde hij lichtjes passes  uit met een ploegmaat. Helemaal pijnloos is het toch nog niet: "Het is geen erge pijn, maar het is een hinderlijke pijn." Sommigen zullen misschien hoop koesteren dit nieuws te lezen, maar Frutos zelf tempert meteen: "Als ik wil kan ik altijd tegen een bal trappen, maar heeft dat zin als ik pijn heb? Ik blijf voorzichtig. Ik wil stap voor stap terugkeren. Ik weet dat de dokters zeggen dat ik sterker dan ooit zal terugkeren, maar ik wil daar geen straffe uitspraken over doen"

Terwijl hij aan een zoveelste comeback werkt, is hij de schakel die Anderlecht momenteel hard mist. Dat hij niet kan spelen, ligt hem zelf ook op de maag: "Ik vind het erg jammer dat ik Europese matchen zoals die tegen Rapid Wien en Fenerbahçe moet missen. Dat doet ook pijn."

Verwacht wordt dat hij half oktober weer inzetbaar is. "Maar ik hou er niet van om daar een datum op te plakken. Ik doe mijn best om terug te keren."

19:34 Gepost door Lie in Blessurenieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicolas frutos |  Facebook |

18-09-07

Biglia: "Ik doe het seizoen uit bij Anderlecht"

0518_biglia
Na de niet-kwalificatie voor de Champions League liet Lucas Biglia in een vlaag van ontgoocheling ontvallen dat hij een vertrek in januari niet zou uitsluiten.

 

Vandaag stelt de jonge Argentijn in verschillende kranten de paars-witte fans gerust: “Ik blijf minstens tot in juni bij Anderlecht, al kan er wel gepraat worden in januari. Mocht er in januari toch een heel goed bod komen, gaan we met alle partijen aan tafel zitten. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat ik in januari hier ook weg ben. Ik voel me nog steeds heel goed bij deze club en er valt nog veel te winnen dit seizoen."

19:38 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lucas biglia |  Facebook |