22-09-07

Staat het ontslag van Vercauteren al vast?

vercauteren-press
Het heeft er alle schijn van dat Frank Vercauteren morgenavond in Genk voor het laatst op de bank zit als trainer van Anderlecht. Op het directiecomité besliste de paars-wiite bestuursleden een persstop af te kondigen tot na de wedstrijd tegen Racing Genk. Begin volgende week heeft het alvast een persconferentie gepland. Dat zou erop kunnen wijzen

 

Dat het lot van Vercauteren, los van de wedstrijd in Genk, al vast zou liggen.

 

Op de vele vergaderingen die gisteren plaats vonden in het Astridpark zou vooral Roger Vanden Stock zijn ontevredenheid laten blijken hebben, officieel weigert de club echter alle commentaar. Het is zeer opmerkelijk dat Vanden Stock niet meer achter Vercauteren staat want de voorzitter was jarenlang een groot supporter van de trainer. Na de match tegen Rapid Wien besloot Vanden Stock echter dat Vercauteren geen vuur meer in de ploeg krijgt en dat vertelde hij ook aan het directiecomité.

Er zijn wel meer tekenen die wijzen op het vertrek van de Anderlechttrainer, zo beschermt ook manager Van Holsbeeck de trainer niet langer. "We geven geen commentaar en gaan de komende 48 uur bekijken", vertelde hij. De manager liet ook nog weten dat hijzelf en de president in de loop van volgende week antwoorden zullen geven op alle vragen.

De krant "Het Laatste Nieuws" zegt dat het ontslag van Vercauteren al vast staat. Het resultaat in Genk zal daar niets meer aan veranderen, de krant baseert zich op insiders. Ook Vercauteren zelf lijkt zijn ontslag te zien aankomen, zo vertelde hij dat hij op het gepaste moment zijn eigen conclusies zal trekken. Als Vercauteren zondagavond de eer niet aan zichzelf houdt zal het bestuur meer dan waarschijnlijk de knoop doorhakken, alles heeft er de schijn van dat assistent-coach Ariël Jacobs volgende week, al dan niet tijdelijk, als hoofdtrainer gevraagd zal worden.

20:48 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frank vercauteren |  Facebook |

21-09-07

Anderlecht en Mommens scheiden al in de wittebroodsweken

mommens
Landskampioen Anderlecht heeft in onderling overleg een einde gemaakt aan de samenwerking met Raymond Mommens. Dat maakte de Brusselse club vrijdag bekend.

 

"RSC Anderlecht en Raymond Mommens hebben vandaag, vrijdag 21 september 2007, in onderling overleg en in een uitstekende verstandhouding besloten om een einde te maken aan hun samenwerking. RSC Anderlecht dankt Raymond Mommens voor de goede samenwerking en wenst hem veel succes tijdens zijn verdere loopbaan", klinkt het bij paars-wit.

Mommens trad eind vorig seizoen toe tot de scoutingcel van de Brusselse club. Hij was adjunct van Werner Deraeve, bij Anderlecht hoofd van de scouting, en stond in voor de jeugdopleiding.

De 48-jarige Mommens, ex-speler van Lokeren en Charleroi, was de persoon die de Fransman Cyril Théréau van het Roemeense Steaua Boekarest naar het Constant Vanden Stock-stadion haalde. Tot nu toe kon de aanvaller echter nog geen potten breken.

Mommens, die 47 selecties voor de Rode Duivels telt, keert terug naar zijn ex-club Charleroi.

17:10 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: raymond mommens |  Facebook |

Hugo Broos: "Anderlecht-top moet eens goed nadenken"

Zondagavond ontvangt RC Genk Anderlecht. Dat is een duel van Genk-coach Hugo Broos tegen zijn vorige club.

In de kranten vond Broos het nodig om de paars-witte crisis aan te grijpen om een aantal openstaande rekeningen te vereffenen met het Anderlecht-bestuur. "Anderlecht heeft elk jaar zijn crisis. Dat is niet normaal. Toen ik er zat was het zo, het jaar nadat ik vertrok ook, vorig seizoen op een bepaald moment en nu weer. De mensen die het voor het zeggen hebben bij Anderlecht moeten eens goed nadenken hoe het komt dat ze zo vaak een crisis hebben. Ik ken de situatie van nu bij Anderlecht goed genoeg. De sfeer zal er zeer gespannen zijn. Ik maakte het mee als trainer en als speler."

Toch is de Humbekenaar ook op zijn hoede voor zondag. Meer dan wie ook weet hij immers dat het gewonde dier R.S.C.A. zeer gevaarlijk kan klauwen: "Als de druk groot is, wordt Anderlecht nog sterker."

R.S.C. Anderlecht - Rapid Wien: reactie's

1-1 Rapid
RSC Anderlecht speelde gisteren op eigen veld tegen Rapid Wien in het kader van de eerste ronde van de Uefa Cup. Paars-Wit ging op zoek naar een goede uitgangspositie voor de terugmatch over twee weken, maar dat lukte niet. Het kwam in het begin van de wedstrijd nog 1-0 voor via Akin, maar kreeg tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Rsca.be verzamelde enkele reacties bij de ontgoochelde spelersgroep.

 
  • Olivier Deschacht:

“We vonden geen oplossingen meer in de tweede helft”, opent Olivier Deschacht. “We zitten in een periode dat alles een beetje tegenzit. We probeerden het wel, maar vonden vooral na de rust de vrije man niet meer. Dat is ook de verdienste van Rapid want zij zetten ons goed vast. Ze maken ook een mooie goal. Er is natuurlijk ook wel wat geluk mee gemoeid want de bal raakt de binnenkant van de paal…We hebben nu twee weken om onze batterijen op Europees vlak terug op te laden. De match in Wenen zal heel belangrijk zijn voor het vervolg van ons seizoen. We hadden thuis uiteraard moeten winnen, maar hebben dit jammer genoeg niet gedaan”, besluit de verdediger.

  • Bart Goor

“We wilden absoluut iets laten zien”, zegt Bart Goor. “We beginnen goed met dat doelpunt na tien minuten, maar daar kunnen we dan geen vervolg meer aan breien. In de tweede helft hadden we het echt moeilijk. We hebben ons beste spel niet laten zien. We wilden nochtans, maar het lukte ons gewoon niet. Die 1-0 gaf ons een goed gevoel, maar die tweede goal valt dan niet. We missen al een tijdje vertrouwen, maar we geven ons nog niet gewonnen. Als zij hier kunnen scoren dan moeten wij dat ook kunnen.”

  • Ahmed Hassan

Ahmed Hassan wil vooral een ander gezicht tonen in de terugmatch. Waar het te lage niveau aan te wijten is, weet Hassan niet. “We startten goed en na die goal controleren we de match. Het zag er dan ook een hele tijd goed uit voor ons. Maar in de tweede helft zakken we volledig weg. Wat heb je er aan dat ze mij een goede speler noemen, we moeten resultaten neerzetten.”

 
  • Daniel Zitka

Ook doelman Daniel Zitka is heel ontgoocheld. “We haalden gewoon een veel te laag niveau”, analyseert de Tsjech. “Ik train elke dag met deze jongens en weet tot wat ze in staat zijn, maar het kwam er vandaag gewoon niet uit. We brachten geen enkel gevaar in de tweede helft en dan is het mijn taak om de nul te houden. Dit is niet gelukt. We moeten ons binnen twee weken zien te plaatsen voor de Uefa Cup. Uiteraard heeft Rapid nu de beste uitgangspositie na hun doelpunt van vanavond, maar wij moeten maar eens tonen wat we waard zijn.”

  • Mbark Boussoufa

Mbark Boussoufa startte op de bank en kwam vijf minuten voor tijd Bart Goor vervangen. "Ik accepteer de keuze van de trainer. Ik zag vanop de bank dat het voor de rust goed liep, maar veel minder daarna."

20-09-07

R.S.C. Anderlecht - Rapid Wien: wedstrijdverslag

akin
Anderlecht telt Europees niet meer mee. Na de verdiende uitschakeling voor de Champions League, zit het nu ook in de problemen in de UEFA Cup. Wie niet kan winnen van een niet zo sterk Rapid Wien moet vrezen voor zijn overwinteringskansen in de Eurpoese Mickey Mouse competitie.  Het sterke wederoptreden van Serhat Akin, de verloren zoon, was het enige lichtpuntje van de avond. Over twee weken wacht paars-wit een aartsmoeilijke avond in het Weense Gerhard-Hanappi Stadion.

Het was even wennen vanavond. Na vier jaar Champions League in een uitverkocht Constant Vanden Stock stadion, draafde paars-wit het veld op onder het oog van “slechts” 15.000 supporters. Tijdens het traditionele handje schudden voor de match weergalmde er geen Champions League hymne door de speakers. Qua beleving leek het wel of er vanavond een voorbereidingswedstrijd op het programma stond, traag tempo incluis.

 

De avond begon nochtans goed voor de Belgische landskampioen. Na amper 10 minuten zette Serhat Akin meteen de 1-0 op het bord. Luttele minuten voordien had Hofmann Anderlecht al een eertse kaar gewaarschuwd. Hij wandelde door de paarswitte defensie. Zitka kwam evenwel gepast tussen op zijn voorzet. De eerste helft lag meteen in zijn plooi. Anderlecht domineerde vanaf het doelpunt steriel. Enkel Mpenza (kopbal over) en Hassan (schot naast) dreigden voor Anderlecht. Rapid Wien loerde op de counter. Slechts één keer slaagde het er bijna in om Zitka te grazen te nemen. Na balverlies van Lucas Biglia glipte Bilic door de defensie. Zijn grondscherend schot spatte uiteen op de paal. Anderlecht was een eerste keer gewaarschuwd.

Na de kampwisseling schoot Anderlecht snediger uit de startblokken. Hassan teisterde tot tweemaal toe al meteen de vuisten van de Oostenrijkse doelman Payer. De Egyptenaar dirigeerde en lanceerde elke Anderlecht-aanval. Grote doelkansen kwamen daar echter niet uit voort. Het waren daarentegen de bezoekers die net in deze betere periode van paars-wit dat Rapid Wien enkele kansen bijeen voetbalden. Eerst stuitte een bedrijvige Bilic op Zitka. Even later verslikte Van Damme zich in de bal en mocht Tonhofer gevaarlijk voorzetten. Wasilewski kon Bilic het binnentikken nog net beletten. Anderlecht begon te bibberen en kroop te ver terug. Het Belgische spelpeil dook steil naar beneden. Anderlecht ontsnapte nog een derde maal toen Tokic een scherp aangesneden vrije trap millimeters naast kopte. Deze gemiste kans bleek echter uitstel van executie. Vijf minuten voor tijd zorgde Hofmann met een vrijschopdoelpunt voor een verdiende Weense treffer.

 

Weer kon Anderlecht in Europa niet winnen. Dat is nu al meer dan twee jaar geleden. Als Anderlechtfan doet het pijn om paars-wit zo traag en ongeïnspireerd te zien voetballen. Komt er zondag de kentering of steekt Racing Genk de dolk nog iets dieper in de wonde. Benieuwd of Frank Vercauteren nog weet van welk hout hij pijlen kan maken…

Peter Pacult: "Niet meer het grote Anderlecht"

drawuefarapid310807
De Oostenrijkers geloven in een goede uitslag vanavond. Trainer Pacult is niet echt onder de indruk van de Brusselaars. "Anderlecht is niet meer het grote Anderlecht van 20 jaar geleden. De druk bij hen is groter dan bij ons."

Richard Niederbacher, de Oostenrijkse ex-topschutter van SV Waregem, scoutte Anderlecht tweemaal. "Wat een gedaanteverwisseling onderging Anderlecht", zegt Niederbacher. "Na de 3-1 in de Supercup dacht ik dat Anderlecht los kampioen zou worden, zaterdag stond Van Damme linksbuiten. Als je een verdediger in de aanval moet posteren, heb je een probleem."

Ook de statistieken zijn gunstig voor Rapid Wenen. Van de zestien duels tegen een Belgische tegenstander werden er acht gewonnen en zes gelijk gespeeld. De laatste twee wedstrijden gingen wel verloren: in 2005 tegen Club Brugge met 0-1 en 3-2.

Bestuur verwerpt anti-Vercauteren petitie

In Het Laatste Nieuws reageerde Herman Van Holsbeeck voor het eerst op de internetpetitie die om het ontslag van trainer Vercauteren roept. "Waar komt die vandaan? Ik vraag me af of het wel echt Anderlechtsupporters zijn."

"Als we met 0-4 verliezen van Rapid zullen we iets moeten doen. Maar ik ga er eerder vanuit dat we met 4-0 winnen. Met die petitie gaan we in elk geval geen rekening houden", zo zegt de manager. "Wij hebben daarover gesproken met de mensen van onze supportersfederatie. Die zijn ook niet blij met ons spel, maar distantiëren zich totaal van die petitie."

"We proberen uit te zoeken wie de initiatiefnemer is, want het is wel heel vreemd dat zoiets gestart wordt drie dagen voor een heel belangrijke match. Ik vraag me af of het wel echt Anderlechtsupporters zijn, want iedereen kan zoiets op internet starten."