26-09-07

Nieuws uit de ziekenboeg

bas
Vandaag stond één training op het programma voor de paars-witte spelersgroep. Enkele gezichten ontbraken tijdens deze groepstraining als gevolg van een blessure.

Walter Baseggio (verrekking hamstrings) houdt het momenteel nog bij revalidatie, maar op de controle-echo die hij onderging, bleek wel dat de blessure gunstig evolueert.
Juhasz (contusie dij) en Mpenza (probleem aanhechting knie), die zondag uiteindelijk werden fit bevonden en op de bank zaten, trainden niet mee. Roland Juhasz kreeg vandaag verzorging en Mbo Mpenza hield het bij een revalidatietraining.

Ook geen Vadis Odjidja Ofoe op training, hij heeft af te rekenen met een verstuikte enkel en kreeg verzorging. Max Von Schlebrügge is nog een tweetal weken out met een verrekking aan de adductoren en hield het bij revalidatie. Ook Nicolas Frutos revalideert intussen rustig verder.

Herman Van Holsbeeck : "Onaanvaardbaar"

pauwels
In het programma Studio 1 op RTBF maakte Stéphane Pauwels (ex-bestuurlid van La Louvière en Bergen) Anderlecht met de grond gelijk. In de talkshow zaten ondermeer Hugo Broos (trainer van Genk) en Raymond Mommens (ex-scout RSCA)

"Wat daar allemaal gezegd is, kan ik niet accepteren", foetert Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. "Drie kwartier lang werd verkondigd dat niks deugt bij Anderlecht. Waarom werd niemand van de club uitgenodigd? Ik kan deze strijd niet winnen, maar geef niet op. Als ik moet sterven, is het met de kop omhoog", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Wat zei Stéphane Pauwels dan allemaal ? Enkele voorbeelden:
- "Nicolas Frutos is een middelmatige speler die 50 procent van de tijd geblesseerd is."
- "Jan Polak is geen box-to-box, maar een doos, Jelle Van Damme is een catastrofe en Max Von Schlebrügge is een schim van wat men zich bij die speler voorstelde."
- "Als het bestuur de transfers doet, dan hebben ze toch geen scoutingscel nodig?"

"Ik wil benadrukken dat ik niks tegen Anderlecht heb. Ik heb respect voor Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Frank Vercauteren. Ik zeg niet dat ik gelijk heb. Ik heb gewoon mijn eigen eerlijke analyse gemaakt. De basis van het probleem bij Anderlecht is de recrutering. Spelers als Triguinho, Théréau, of eerder Leiva en Ehret brengen niets bij. Dit soort fouten maakt Anderlecht al twee jaar. Op het forum zeggen de fans van Anderlecht trouwens dat mijn analyse de juiste is."

Vercauteren verscheen terug op het trainingsveld

Nadat hij weer officieel de steun heeft gekregen van het bestuur, verscheen Frank Vercauteren weer op het trainingsveld. Het veldwerk liet hij echter nog over aan zijn assistent Ariël Jacobs die ook de groep toesprak. Hij vond dat zelf niet abnormaal: “Ik geef dikwijls de trainingen in plaats van Frank."

 

Vercauteren zelf probeerde zich te ontspannen, maar veel verder dan een dribbel met Legear en even later een voet op diens rug bij het pompen, kwam het niet. Na de training probeerde de Belgische pers nog wat los te peuteren maar Vercauteren werkte niet mee: "Ik zeg er geen woord meer over. Niets, niets, niets. Je hebt genoeg andere bronnen binnen de club die je informatie geven."

 

Daniel Renders wilde ook nog zijn ei kwijt: "Denken jullie dat Frank geen menselijk wezen is. Hij is erg aangeslagen door wat er gebeurd is. Ik heb een intense band met Vercauteren en weet hoe hij zich voelt." Ook Théréau wou nog een reactie kwijt ondanks de persstop: "Ja, er is veel veranderd." Een korte, maar veelbetekende reactie.

Het "kleine" wonder van Serhat Akin

akin
Serhat Akin is na een half jaar Duitse tweede klasse en een zware buikspieroperatie helemaal terug. Nadat hij éénmaal scoorde tegen Rapid Wien, maakte hij de belangrijke gelijkmaker in de topper tegen KRC Genk.

"Dat ik weer bij de ploeg hoor, is op zich al een klein mirakel", vertelt Serhat in Gazet van Antwerpen. "Ik heb zowat de zwaarste operatie ondergaan die een voetballer kon meemaken en mocht een half jaar geen bal aanraken. Al die tijd kon ik alleen maar dromen van op het veld te staan. Scoren doet deugd, maar ik ben vooral blij dat ik geen nieuwe blessure opgelopen heb. Ik heb toch twee volledige wedstrijden gespeeld in amper vier dagen. En mijn spieren waren daar nog niet helemaal klaar voor."

19:29 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: serhat akin |  Facebook |

Frutos plakt geen datum op terugkeer

Frutos is nog niet zo zeker dat hij binnen 10 dagen opnieuw zal kunnen meetrainen. De spits ontkent hiermee de geruchten die eerder in de media verschenen. Binnenkort ondergaat de Argentijn een nieuw onderzoek.

"Ik ga binnenkort terug naar dokter Martens. Ik lees overal dat ik snel weer met de groep zal kunnen trainen. Dat doet plezier, maar ik wil niets overhaasten. Ik plak geen datum op mijn eerste groepstraining", aldus de Argentijn in Het Nieuwsblad vandaag.

19:28 Gepost door Lie in Blessurenieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicolas frutos |  Facebook |

25-09-07

Anderlecht praat tien dagen niet met de pers

Het belooft erg stil te worden op deze blog. Na de commotie van de afgelopen dagen, hebben de spelers en de technische staf van paars-wit beslist om tien dagen lang niet met de pers te praten. Ze verliezen liever geen energie aan journalisten die tweedracht en sensatie willen zaaien. Pas na de match in en tegen Wenen zouden de spelers opnieuw "beschikbaar" zijn.

 Het was de geblesseerde Nicolas Frutos die het nieuws aan de pers meedeelde.

19:54 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicolas frutos |  Facebook |

De acht werken van Vercauteren

Vrijdag en zaterdag is er druk gepraat op de club, zowel tussen spelers, bestuur en coach. De conclusie is dat de spelers niet klaar zijn voor een veeleisende coach als Vercauteren en dat hij ook het positieve moet beklemtonen.

Concreet zijn er acht aandachtspunten waaraan de coach zich zal proberen te houden.


1. Minder lang theorie ver de wedstrijden
Voor de wedstrijd in Genk was de bespreking korter. Een half uur in plaats van één uur (soms zelfs twee). Zo kunnen de spelers beter de concentratie vasthouden en is Vercauteren ook concreter.

2. Minder videoanalyses
Vercauteren deed veel beroep op videobeelden om de spelers op tekortkomingen te wijzen. Op vraag van de spelers zal dat minder gebeuren.

3. Eens ontspannen trainen
De trainer eist dezelfde kwaliteit op training als in de wedstrijden. De spelers vinden dat er ook al eens gelachen mag worden om zich te ontspannen. Niet altijd, maar toch soms.

4. Minder roepen tijdens match
Tegen RC Genk bleef Vercauteren al meer dan gebruikelijk op de bank zitten. Zo bezorgt hij de spelers minder druk.

5. Negatieve minder benadrukken
In de lijn van het feit dat Vercauteren altijd een halfleeg in plaats van een halfvol glas ziet, benadrukte hij bij de spelers ook meestal het negatieve. Ook dat zou tijdens de rust in Genk verbeterd zijn.

6. Tegenstander minder ophemelen
Vercauteren benadrukte te veel de kwaliteiten van de tegenstander. Zelfs Sint-Truiden werd tot op het bot geanalyseerd voor de spelers. De spelers gaan liever van hun eigen kwaliteiten uit.

7. Minder afzonderingen
Vercauteren zou vrijdag voor de wedstrijd tegen Charleroi de afzondering al hebben geschrapt.

8. Keuze dag na de wedstrijd
Spelers mogen kiezen de dag na de wedstrijd: verzorging of een lichte training. Dat was vrijdag na Rapid Wien en na de individuele gesprekken met de spelers al het geval.

19:50 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frank vercauteren |  Facebook |