25-08-07

Osasuna biedt op Mark De Man

De Spaanse eersteklasser Osasuna zou een officieel bod hebben uitgebracht op Anderlecht-speler Mark De Man. De Spaanse club zou de verdediger een jaar willen huren met een optie tot aankoop.

Volgens verschillende media zou Anderlecht zijn beslissing in beraad houden. Hoewel Anderlecht in principe tegen een vertrek van De Man is gekant, zou een vroege uitschakeling in de voorrondes van de Champions League de deur op een kier kunnen zetten. Als Fenerbahçe Anderlecht woensdag uit de Champions Leugue zou houden, wil de Belgische landskampioen zijn kern immers afslanken. De Man ligt nog tot 2009 onder contract bij paars-wit.

16:38 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mark de man |  Facebook |

R.S.C. Anderlecht - F.C. Brussels: een blik op de selectie

Een week na het puntenverlies tegen nieuwkomer Dender, neemt paars-wit het vandaag  op tegen F.C. Brussels. De kritische Anderlecht-aanhang verlangt niets minder dan een doelpunten-festival.

 

Vorig weekend verloor een mak en nonchalant Anderlecht zijn eerste punten van het prille seizoen 2007-2008. Morgen ontvangt het in het Constant Vanden Stoch Stadion stadsgenoot FC Brussels in de Brusselse derby. Na drie zwakke competitiewedstrijden is het moment gekomen om het blazoen op te poetsen. Hoewel de competitiestart puntengewijs niet dramatisch mag genoemd worden, zou een nieuwe matige prestatie in de aanloop naar de levensbelangrijke champions league-kwalificatiewedstrijd tegen Fenerbahçe erg ongelegen komen.

 

Voor de wedstrijd van vandaag rekent Vercauteren op volgende namen: Biglia, Boussoufa, De Man, Deschacht, Goor, Hassan, Juhasz, Legear, Mpenza, Pareja, Polak, Proto, Schollen, Tchite, Théréau, Van Damme, Von Schlebrügge, Wasilewski, Zitka. Behalve de vraagstekens achter de namen van Polak, Paeja en Van Damme omwille van diblessure’s, blijft de grote vraag  wie het slachtoffer wordt van de wanprestatie van volgende week. Blijft Tchité vooraan het vertrouwen genieten of krijgt Théreau zijn kans? Mag Boussoufa verder blijven spelen met loden en niet gouden schoenen? Behoudt international Goor zijn positie ten nadele van man in vorm Jelle Van Damme?  Bovendien is het nog maar de vraag of nieuw bloed een nieuwe impuls zou kunnen geven. Bijvoorbeeld Théreau is slechts een schim van zichzelf. Eeder op de week had Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck nog een gesprek met de Fransman. Van Holsbeeck kon alleen maar vaststellen dat Théreau is weggezakt in een diepe vertrouwenscrisis. Zou een titularisrol tegen Brussels dan niet precies voor de noodzakelijke déclic kunnen zorgen?

 

Conclusie? Vraagtekens alom. Anderlecht doet er in elk geval best aan om eindelijk aan te knopen met goed voetbal. Zo niet, dreigt een “parfum van crisis” de wandelgangen van het Vanden Stockstadion te bedwelmen.

16:29 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |