25-08-07

R.S.C. Anderlecht - F.C. Brussels: zo was het vorig jaar...

Op 12 mei 2007 veroverde R.S.C. Anderlecht de 29ste landstitel uit de clubgeschiedenis. Terwijl Racing Genk thuis verloor tegen Charleroi, zette Anderlecht buur Brussels met 6-0 opzij.  

Brussels-preses Johan Vermeersch had zijn team vooraf opgejut, maar op het veld viel daar niet veel van te merken. Anderlecht domineerde en bij de eerste kans was het meteen raak. Biglia stuurde Hassan weg en deze bleef oog in oog met Michaël Corier rustig. Paars-wit wou snel een veilige buffer opbouwen en drukte Brussels nog wat verder weg. Op het kwartier zorgde Nicolas Frustos voor de tweede goal. Bij een vrijschop van Lucas Biglia kreeg hij te veel ruimte om de bal erin te koppen.

Bij de rust flikkerde op het scorebord dat Charleroi op 0-1 was gekomen bij Genk. De paars-witte fans werden euforisch. Na de rust zorgde invaller Kalulika zowaar voor het eerste Brussels gevaar. Zitka tastte even mis, maar de bal raakte toch opgeruimd. Weer naar de overkant, waar Boussoufa onderuit werd gehaald in de zestien. "Biglia", riep het publiek en de Argentijn scoorde vanaf de stip zijn eerste goal voor Anderlecht. De tranen die daarbij vloeiden staan nog altijd in het geheugen gegrift van vele paars-witte supporters.

Na de 3-0 borg Anderlecht het champagnevoetbal even op en was het tijd voor applausvervangingen. In een leuke slotsprint liep Anderlecht nog uit tot 6-0, dankzij een owngoal van Colpaert, en twee goals van een ingevallen Tchité.

Alle aandacht ging dan naar het scorebord. Wat deed Genk? De Limburgers haalden het niet en Anderlecht mocht aan het feest beginnen.

Wedstrijdgegevens

Doelpunten: 9' Hassan 1-0, 17' Frutos 2-0, 62' Biglia 3-0 (pen) , 80' Colpaert 4-0 (own), 85' en 88' Tchité 5-0 en 6-0 (pen)

Anderlecht: Zitka (83' Proto), Wasilewksi, Pareja, Juhasz, Deschacht, Biglia, Hassan (64' Tchité), Van Damme, Boussoufa, Frutos, Mbokani (75' Tioté)

Brussels: Cordier, Bruno (46'Matumona), Colpaert, Petö, Owona, Culek, Le Postollec, Neva, Tehoue, Gorius, Bouchouari (46' Kalulika)

Kaarten: geen
Scheidsrechter: Allaerts

Boussoufa reageert geprikkeld op de kritiek

Mbark Boussoufa is één van de Anderlecht-spelers die de laatste wedstrijden bakken kritiek krijgt.
In Het Laatste Nieuws bijt hij van zich af: "Ik word afgerekend op te weinig goals, maar ik kan me niet herinneren dat ik spits ben. Ik scoorde met Gent drie keer tegen Club. Op basis van die match moet ik dat nu altijd doen. Dat kan niet. Ik ben een aanvallende middenvelder en geef beslissende passes. Bovendien spelen we soms te veel achteruit. Hoe kunnen de aanvallende spelers dan het verschil maken? Ik vind ook dat er bazen in de ploeg moeten opstaan. Er moet veel meer gepraat worden op het veld. Ik zal zelf opstaan!"
Benieuwd of dit tegen Brussels een eerste keer lukt...

17:34 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mbark boussoufa |  Facebook |

Tchité's krediet raakt op

Vercauterens geduld met Mémé Tchité is bijna op. Tegen Dender werd de topschutter van vorig seizoen als eerste naar de kant gehaald. De spits had niets klaargemaakt en is nog maar een schim van de Tchité van vorig seizoen.

In het Nieuwsblad liet Vercauteren het volgende optekenen: 'Mémé is onderdeel van de groep en we moeten hem vertrouwen en geduld geven. Hij moet echter niet denken dat hij niet meer naast de ploeg kan vallen omdat hij vorig seizoen profvoetballer van het jaar werd. Als je iets tot drie keer toe zegt aan iemand en als hij het dan nog niet begrepen heeft, dan kun je er beter mee stoppen. Ik kan echter alleen ingrijpen als ik beter heb.' Op die manier gaf Vercauteren meteen ook zijn andere spitsen(Mpenza, Boussoufa en Théréau) een veeg uit de pan.

Voor Théréau had Vercauteren zelfs een aparte opmerking in petto: 'Iedereen wil 90 minuten spelen. Sommigen moeten begrijpen dat ze zich niet in de ploeg moeten lullen, maar in de ploeg moeten voetballen. Bij mij krijg je geen kans, een kans moet je zelf pakken. Het is aan de spelers om mij te overtuigen en soms moet dat tijdens invalbeurten van tien minuten. In die tien minuten wil ik kwaliteiten zien die mij overtuigen om voor die bepaalde speler te kiezen.' Als de glansprestaties van de ploeg echter uitblijven, zullen nog spelers gaan morren. 

17:26 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cyril thereau, meme tchite |  Facebook |

Baseggio: "Eerst nog eens goed nadenken"

Wordt het Bergen, Xanthi of een zitje in het Vanden Stockstadion? Walter Baseggio staat voor de dagen van de waarheid. Eerder op de week zei Herman Van Holsbeeck nog dat enkel Xanthi, de nieuwe club van Emilio Ferrera, concrete interesse toonde. Baseggio zelf zag een overgang naar Griekenland echter niet zitten en lonkte naar enkele Italiaanse gegadigden. Ook die piste lijkt geen oplossing te bieden. Enkel Livorno zou een transfer overwegen, maar zou enkel een matige rechtsachter in ruil hebben. Het lijkt me dan ook wienig reëel dat Sporting hiermee zou instemmen.

Vandaag melden verschillende media dat de Waalse eersteklasser Bergen misschien soelaas brengt. De ambitieuze ploeg van Elio Di Rupo wil sportief een stap vooruit en denkt daarbij aan Walter Baseggio. Baseggio en Bergen zaten gisteren zelfs al rond de tafel. Toch wil Baseggio niet overhaast beslissen. In La Dernière Heure liet de Bergense praeses al optekenen dat Baseggio flink zou moeten inleveren. Wil een volgevreten vedette als Baseggio dit wel? Ontknoping binnenkort: zaterdag zitten Baseggio en Bergen rond de tafel…

17:20 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: walter baseggio |  Facebook |

Sven Kums waarschijnlijk naar KV Kortrijk

De 19-jarige middenvelder Sven Kums staat volgens Het Nieuwsblad erg dicht bij KV Kortrijk.

 

Vorig jaar leende Sporting de beloftevolle middenvelder al uit aan SK Lierse. In zes maanden tijd groeide hij bij de noodlijdende Pallieters, samen met de Schot Charlie Miller, uit tot de motor van de ploeg.  

 

Het is nog niet duidelijk of Kums definitief naar Kortijk zou verhuizen. Begin volgende week zitten Kortrijk en Anderlecht rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken (huur/verkoop).

17:17 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sven kums |  Facebook |

Martin Kolar op weg naar een nieuwe club?

Martin Kolar zit op een dood spoor bij R.S.C.A. Na een veelblovende start van zijn paars-witte carrière, met ondermeer uitschieters in de Champions League tegen Celtic en Lyon, raakte de Tsjech door enkele zware blessure’s uit beeld.

 

Na een aantal omzwervingen bij o.a. Stoke en Westerlo, zouden nu het Italiaanse Avellino en het Zweedse Helsingsborgs interesse tonen.

17:03 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: martin kolar |  Facebook |

Nicolas Frutos hervat looptraining

Terwijl Anderlecht de netten amper kan laten trillen, komt er goed nieuws uit de blessureboeg. Nadat Serhat Akin eerder deze week weer aanpikte bij de spelersgroep, is nu ook Nicolas Frutos begonnen met de looptraining. Maandag ondergaat “de Reiger” een nieuwe echografie. Dinsdag moet hij op controle.

Begin juli werd Frutos geopereerd aan de hiel, zijn inactiviteit werd geschat op ongeveer 3 maanden. Frutos herstelt echter wonderbaarlijk snel. Wanneer Frutos opnieuw deel zal uitmaken van de kern is nog niet zeker. De eerste prognoses gokken op midden september.

16:50 Gepost door Lie in Blessurenieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicolas frutos |  Facebook |