03-09-07

Vercauteren: "We hebben goed gereageerd onder moeilijke omstandigheden"

Coach Vercauteren reageerde opgelucht na het laatste fluitsignaal: “We waren niet naar hier gekomen voor de kers op de taart. We wisten dat het tegen Moeskroen moeilijk zou zijn. Ze hebben veel capaciteiten in de aanval en we hadden een moeilijke tijd achter de rug na Fenerbahce.”

“Sommige jongens hebben deze week een klop gekregen. Als je dan op Moeskroen na 3 minuten op achterstand komt, loop je als ploeg meteen achter de feiten aan. Gelukkig hebben wij goed gereageerd na die achterstand.”

Ahmed Hassan: "Geef me rust!"

Ahmed%20Hassan
Na Mbark Boussoufa staat nu ook Ahmed Hassan aan de klaagmuur. Net als zijn Marokkaanse collega schrijft Hassan zijn matige prestaties toe aan een gebrek aan frisheid. In een exclusief interview met de Egyptische pers vertelde de aanvallende middenvelder immers dat hij vermoeid en uitgeput is. Tevens heeft hij last van enkele kwetsuren. Hassan smeekt dan ook om rust: "Ik voel me uitgemolken. Ik heb constant pijn in de hamstrings en ik ben niet in de mogelijkheid om de volle 90 minuten te spelen als ik geen rust krijg. De manager begreep me en zal me normaal gezien enkele dagen rust geven. Ik nam deel aan 5 competitiewedstrijden, de Super Cup en 2 Champions League matchen, en dat allemaal binnen één maand."

Het staat bovendien vast dat Hassan na dit seizoen terugkeert naar zijn geboorteland. In de wandelgangen fluistert men dat hij een contract zal tekenen bij Zamalek.  
 

De Egyptische bondcoach lijkt alvast weinig oren te hebben naar de smeekbede van zijn spelverdeler. Hij selecteerde Hassan immers voor de interland in en tegen Burundi. Daardoor telt Hassan ondertussen 129 caps. Daarmee wordt hij de tweede meest opgeroepen Afrikaanse speler allertijden.

20:53 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ahmed hassan |  Facebook |

Anderlecht deze week met een klein klasje op training

fus_euro2008_logo_weiss_big_a
Trainer Frank Vercauteren mist de komende twee weken heel wat spelers door interlandverplichtingen. Boussoufa, Goor, Mpenza, Hassan, Juhasz, Polak en Wasilewski werden alle zeven opgeroepen.

Mbark Boussoufa speelt met Marokko een vriendschapelijk wedstrijd tegen Ghana op 8 september. Ahmed Hassan speelt dan weer een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup. Egypte speelt op 9 september tegen Burundi.

Bart Goor en Mbo Mpenza werden opgeroepen voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Kazachstan op woensdag 12 september. Op vrijdag 7 september spelen de Rode Duivels nog een benefietwedstrijd tegen Club Brugge. De opbrengst van die match gaat integraal naar de slachtoffers van de watersnood in West-Vlaanderen.

Roland Juhasz speelt met Hongarije twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op 8 september tegen Bosnië-Herzegovina en op 12 september tegen Turkije.

Hetzelfde programma voor Jan Polak maar dan met andere tegenstanders. Tsjechië speelt op 8 september tegen San Marino en op 12 september tegen Ierland.

Het Polen van Marcin Wasilewski moet op 8 september aan de bak tegen Portugal en op 12 september staat een wedstrijd tegen Finland op het programma.

Jonathan Legear speelt met de Belgische beloften twee kwalificatiewedstrijden voor Euro 2009. Op 7 september tegen Oostenrijk en op 11 september tegen Ijsland. Ook Roland Lamah maakt deel uit van de selectie.

Vadis, Gillis en Bruzzese werden tot slot opgeroepen voor de Belgische U19. De U19 spelen twee vriendschappelijke matchen in Donetsk tegen Oekraïne.
 

18:32 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: interland, nationale ploeg |  Facebook |

Tchité: "Soms moet je keuzes maken"

Anderlecht zal het in de spits voortaan zonder Tchité moeten doen. De Profvoetballer van het Jaar ondertekende vrijdag, enkele minuten voor het afsluiten van de transfermarkt, zijn contract bij Santander.

"Dit was een hele moeilijke beslissing", aldus Tchité in Le Soir. Enkele supporters verzamelden vrijdagnacht zelfs nog aan het stadion om de spits uit te wuiven. "Ik voelde niet echt de drang om te vertrekken, maar in het leven moet je soms keuzes maken. En deze aanbieding van Santander was echt te mooi", voegd Tchité er meteen aan toe. Naar verluidt zal de spits in Spanje een jaarsalaris opstrijken van 900.000 euro.

"Vrijdagnacht was ik echt wat emotioneel. Het is ook allemaal zo snel gegaan. Maar ik zal België niet vergeten. Ik zie jullie zeker terug... bij de Rode Duivels." Tchité zou nog voor het einde van dit jaar over een Belgisch paspoort moeten beschikken.

18:22 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: meme tchite |  Facebook |

R. Exc. Mouscron – R.S.C. Anderlecht: de reacties

MOE-ANDER
Na de wedstrijd niets dan lachende gezichten onder de paars-witte spelers. Dolgelukkig, omdat ze op het laatste nippertje een crisis konden afwenden. Tegelijk beseften ze  echter ook zeer goed dat ze goed waren weggekomen met de driepunter.
 

  • Van Damme: "Wisten dat het moeilijk zou worden"
Jelle Van Damme startte op de bank, maar mocht in de tweede helft toch Polak komen vervangen en dat rendeerde. Van Damme scoorde de winnende treffer en werd na de partij bekroond tot matchwinnaar. “Ik stond op de goede plaats en schoot met mijn ogen toe", doet Van Damme zijn verhaal. Ik trapte zo hard ik kon en met een beetje geluk ging die binnen. We wisten dat het moeilijk zou worden na de match tegen Fenerbahçe. Daarom stelde de trainer ook andere spelers op."  
  • Von Schlebrügge: "Doelpunt gaf een boost"
Max Von Schlebrügge mocht gisteren nog eens in de basis starten. Aanvankelijk kwam hij moeilijk in de match, maar na zijn doelpunt speelde de Zweed als bevrijd. "Dat doelpunt gaf me echt een boost. Daarna kon ik verder vol vertrouwen. Het heeft me goed gedaan te kunnen spelen. In het begin van de wedstrijd voelde ik wel dat ik matchritme miste. Ik ben niet opgeroepen voor de nationale ploeg deze week omdat ik niet meer speelde. Deze match heeft me dus echt goed gedaan, ook al besef ik dat het moeilijk zal zijn om Juhasz uit de ploeg te spelen aangezien die steeds op een hoog niveau speelt", aldus Von Schlebrügge.   
  • Boussoufa: "Ik zit er fysiek een beetje door"
Mbark Boussoufa moest tegen Moeskroen zijn plaats afstaan en bleef 90 minuten aan de kant. "Ik ervaar dit zeker niet als een straf", zegt de Marrokaan. "Ik zit er gewoon een beetje door. Ik ben vermoeid. Ik heb het er met de trainer over gehad en hij vond het beter dat ik aan de kant bleef. Het is ook logisch dat hij me wat liet rusten."

Ondertussen zag Boussoufa ook zijn maatje Tchité vertrekken. "We zullen hem missen. Op het veld maar ook in de kleedkamer. Voor mij blijft hij alleszins een vriend. We zullen contact blijven houden."
  
  • Van Holsbeeck: "Anderlecht zoals de laatste twee jaar: de beuk erin"
Heel Anderlecht beseft dat het goed is weggekomen bij Moeskroen. Ook Herman Van Holsbeeck was opgelucht na de match. Na de tik van woensdag zijn de drie punten ongelooflijk belangrijk", weet de manager. "We hebben het Anderlecht van de laatste twee seizoenen gezien", zegt Van Holsbeeck. "Als het voetballend niet kan, moet de beuk erin. De match tegen Moeskroen was van kapitaal belang. Nu hebben we 14 dagen om even op adem te komen en de match tegen Wenen voor te bereiden."  
  • Théréau en Akin blij met vertrouwen
Na het vertrek van Tchité rust de offensieve hoop van heel Anderlecht op de frêle schouders van Cyril Théréau en Serhat Akin. Scoren lukte gisteren nog niet tegen Moeskroen, maar beide spitsen zijn blij met het vertrouwen.

"Dat de club Tchité liet vertrekken, moet toch bewijzen dat ze wel in mij en de andere spitsen gelooft. Tegen Moeskroen heb ik enkele kansen gehad maar de afwerking was niet optimaal. Ik heb niet zozeer tijd nodig maar wel automatismen", zegt Théréau in Gazet van Antwerpen.

Ook Serhat Akin was blij dat hij gisteren mocht invallen. "Het was de eerste keer dat ik weer speelde sinds zes maanden", vertelde de Turk. "Ik had niet verwacht nu al te mogen invallen. Het bewijst dat de trainer vertrouwen heeft in mij. Dat voelt heel goed. Persoonlijk zal ik wel nog wat tijd nodig hebben om naar mijn beste vorm te groeien. Ik ben in elk geval verheugd terug in Anderlecht te zin."

02-09-07

R.Exc. Mouscron - R.S.C. Anderlecht: alweer door het oog van de naald

Moe-And
Net als vorig seizoen leek Sporting Anderlecht af te stevenen op een mager gelijkspel op Le Canonnier. Dat was echter buiten invaller Jelle Van Damme gerekend. Met een afgeweken schot, maakte hij er luttele minuten voor tijd 1-2 van. Anderlecht kroop op die manier alweer door het oog van de naald.

Wie te laat kwam op Le Canonnier, miste het eerste schitterende doelpunt. Na amper drie minuten opende Adnan Custovic de score met een vrijschop, een streep die perfect in de linkerbovenhoek verdween. Anderlecht hapte naar adem, maar kwam toch snel op gelijke hoogte. Max von Schlebrügge, die Juhasz verving in de basiself, nam de bal in de rechthoek met de hand mee en schoot in het dak van het doel. Scheidsrechter Verbist had de handsbal niet gezien.

Zeer veel was er op Le Canonier verder niet te zien. Beide ploegen hielden de wedstrijd gesloten, wat resulteerde in haastig middenveldvoetbal. Tien minuten voor het einde kreeg Moeskroen een eerste waarschuwing van paars-wit. Mbo Mpenza, die net de erg bleke Théréau was komen vervangen, stormde na een slechte terugspeelbal van Assou-Ekoto alleen op doelman Volders af. Hij besloot deze huizenhoge opgelegde kans echter zwak tegen de buitenkant van de paal. Een mager gelijkspel leek dan ook onafwendbaar, maar dat was buiten Jelle Van Damme gerekend. Na een hoekschop nam de invaller een afvallende bal op de slof en deze verdween via twee verdedigers in doel. Anderlecht kroop buitenshuis andermaal door het oog van de naald.


Doelpunten

Adnan Custovic

3'

1-0

1-1

14'

Max von Schlebrügge

1-2

87'

Jelle Van Damme

  Ploegopstellingen

1

Mark Volders

  

  

1

Daniel Zítka

18

Geoffray Toyes

  

 

3

Olivier Deschacht

3

Jean-Philippe Charlet

  

 

4

Max von Schlebrügge

25

Jérémy Sapina

  

  

27

Marcin Wasilewski

20

David Grondin

  

  

26

Nicolas Pareja

8

Mathieu Assou-Ekotto

 

  

8

Jan Polák

73'

63'

13

Mustapha Oussalah

  

 

10

Ahmed Hassan

7

Adnan Custovic

  

36

Jonathan Legear

84'

63'

29

Mickaël Niçoise

 

 

5

Lucas Biglia

14

Bertin Tomou

  

  

15

Cyril Théréau

77'

85'

4

Steve Dugardein

  

  

14

Bart Goor

Wisselspelers

63'

16

Karim Fellahi

  

 

6

Jelle Van Damme

73'

85'

19

Bastien Chantry

  

  

9

Mbo Mpenza

77'

63'

15

Carlos Coto

  

  

24

Serhat Akin

84'

21

Christophe Martin

  

  

13

Silvio Proto

22

Alexandre Teklak

  

  

31

Mark De Man

12

Dražen Govic

  

  

23

Roland Juhász

6

Adolph Tohoua

  

  

11

Mbark Boussoufa

 Gele en rode kaarten

Adnan Custovic

28'

Mathieu Assou-Ekotto

47'

54'

Olivier Deschacht

Mickaël Niçoise

54'

76'

Ahmed Hassan

90'

Lucas Biglia

 

Trainers

Marc Brys

Frank Vercauteren

 

01-09-07

Vendetta tussen Vermeersch en Van Holsbeeck blokkeert transfer Kums

kums_sven
Zoals eerder gemeld blijft de 19-jarige belofte Sven Kums bij Anderlecht.

Nochtans stond de middenvelder in de belangstelling van Kortrijk en Brussels. Met Kortrijk bereikte Anderlecht een akkoord over de transfer, maar Kums ging zelf niet akkoord met het West-Vlaamse bod. Daarop sprong Brussels in de dans. Met de Brusselse club bereikte Kums gisteren een persoonlijk akkoord, maar het water tussen Brussels en Anderlecht bleek te diep. Meer zelfs: de jonge belofte lijkt de dupe te zijn geworden van een dispuut tussen Anderlecht en Brusselsvoorzitter Johan Vermeersch.

Na het persoonlijk akkoord tussen Kums en Brussels moest er immers enkel nog een akkoord tussen de twee clubs worden bereikt. Ondanks de vraag van paars-wit, weigerde Brussels-praeses Vermeersch echter contact op te nemen met Roger Vanden Stock. Reden? Vermeersch leeft al jaren op voet van oorlog met zijn ex-werknemer en huidig RSCA-manager Herman Van Holsbeeck. Vermeersch vond dat zijn sportief manager Dimitri Mbuyu en Van Holsbeeck de transfer moesten afhandelen, maar dat zag Anderlecht dan weer niet zitten, waarop de transfer afsprong.

21:42 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sven kums |  Facebook |