08-09-07

Verbouwingen in het Vanden Stock-stadion

Constant_van_den_Stock3
Aangezien de beslissing over een nieuw stadion maar blijft aanslepen, gaat Anderlecht zijn bestaande stadion beperkt verbouwen.

Zo krijgen de bezoekers een nieuwe kleedkamer en komen er zitjes achter de doelen. Tegelijkertijd zullen de hekken worden verwijderd.

Roger Vanden Stock: "Internationaal gaan we er op achter uit"

Roger vds
Het wordt zo stilaan een trend. Alweer polste Het Nieuwsblad Roger Vanden Stock over zijn toekomstvisie op het Belgische voetbal.

Ruim 10 jaar geleden volgde Roger Vanden Stock zijn vader, Constant, op: "Ik wilde de club aan de top houden. Nationaal is dat zeker gelukt. Er zijn ook weinig clubs uit kleindere landen die kunnen zeggen dat ze vier keer achter mekaar in de Champions League speelden. Internationaal gaan we er op achter uit."

"Het pijnlijkste is dat dit het gevolg is van het feit dat België ons niet wil volgen. We betalen nu de gebroken potten omdat er de voorbije jaren geen beslissingen werden genomen. Het is op alle fronten vechten tegen de bierkaai: de kleine clubs die ons niet willen volgen, de overheid, ... ."

"Het is levensbelangrijk dat we op dit niveau blijven meetellen. Als we erin geslaagd zijn om jongens als Biglia, Frutos en Polak naar hier te halen, dan is dat omdat we in de Champions League spelen en ze daar in de picture kunnen lopen."

"Vorig seizoen had Anderlecht een begroting van 40 miljoen euro. Het probleem is dat ik geen enkele manier meer zie om ons budget nog te verhogen. Behalve een nieuw stadion bouwen. Anderlecht maakt nog altijd werk van een nieuw stadion. Ik praat met de gemeente, maar makkelijk gaat het niet. Het Astridpark vergroten kan niet, in Neerpede kunnen we niet bouwen. Misschien op het Klein Eiland. Maar niet voor 2015, concludeert de studie die werd gemaakt. Dan is de club al lang dood. Er moet in 2011, ten laatste in 2012, een nieuw stadion staan."

19:39 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roger vanden stock |  Facebook |

Polen reageert verbaasd over tester Kuzba

De Poolse pers en de Poolse voetbalkenners reageren stomverbaasd op het nieuws dat Anderlecht Marcin Kuzba laat testen bij de club. Marcin Kuzba zou in zijn eigen land weggedeemsterd. zijn.

Begin 2000 gold Kuzba nog als een groot talent in zijn land en kende hij 2 goede seizoenen. In 2000 bij Lausanne en in 2002 bij Wisla Krakow. In het seizoen 2001/02 speelde hij 27 keer en scoorde hij daarin maar liefst 21 keer. Met dat Wisla Krakow schakelde hij Schalke 04 en AC Parma in de Uefa Cup uit. Bij Saint-Etienne, Auxerre en Olympiakos brak hij echter nooit potten. De laatste drie seizoenen bij Wisla Krakow en Gornik Zabrze was hij vooral geblesseerd. In die drie jaar scoorde hij amper vijf goals.

19:35 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marcin kuzba |  Facebook |

07-09-07

Anderlecht eindelijk in Pro Evolution Soccer 2008

PES7
Goed nieuws voor de gamers onder ons. Rond oktober/november ligt het meest realistische voetbalspel, Pro Evolution Soccer, opnieuw in de winkel. De game is dit jaar aan zijn zevende editie toe en zal beschikbaar zijn op verschillende platformen: PS3, PS2, PSP, Xbox 360, Nintendo DS, Nintendo Wii en PC.
 

Het spel zal trouwens meer licenties hebben dan ooit tevoren. Voor het eerst zullen ondermeer de volledige teams van de Braziliaanse, de Portugese, de Griekse, de Schotse, … competitie beschikbaar zijn. Ook andere clubs zullen voor het eerst onder hun echte naam in PES verschijnen: Newcastle, Tottenham, HJK Helsinki, IFK Goteborg, Panathinaicos, Spartak Moscow, Fenerbahçe, NK Dinamo Zagreb en FC Basel. Ook R.S.C. Anderlecht zal niet langer ontbreken. Op die manier bevat het spel ruim 3000 spelers en meer dan 250 ploegen.

17:28 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pro evolution soccer 7, games |  Facebook |

"Blessuregevoeligheid van Frutos zal altijd blijven"

Frutos
Gisteren kreeg Frutos slecht nieuws betreffende zijn blessure. 

 

“Zijn blessure geneest traag maar evolueert wel normaal”, vertelde de assistente van dokter Martens aan Het Nieuwsblad. Tegelijkertijd verwees ze Van Holsbeecks woorden over de blessuregevoleigheid van de Argentijnse spits naar het rijk der fabeltjes. Na het vertrek van Mémé Tchité zei de Anderlecht-manager nog dat Frutos sterker dan ooit tevoren zou terugkeren. De assistente verklaarde immers dat Frutos niet sterker of zwakker zal terugkeren. “Nicolas is een grote jongen en daardoor blessuregevoelig. Hij weet dat ook en moet zich meer en beter opwarmen dan de andere spelers. Maar die blessuregevoeligheid zal altijd blijven.”

17:21 Gepost door Lie in Blessurenieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicolas frutos |  Facebook |

Uefa Cup duel mét supporters!

Als gevolg van de supporters-incidenten tijdens de Champions League-voorronde wedstrijd tussen R.S.C. Anderlecht en het Turkse Fenerbahçe, hebben de controle- en disciplineorganen van de UEFA de Belgische landskampioen een boete van 20.000 Zwitserse Franc opgelegd (ca. 12.500 euro). Ook de Turkse ploeg met de UEFA een geldsom overmaken, al is dat bedrag beduidend kleiner: 4.850 euro.

Paars-wit heeft al bekendgemaakt dat het zal proberen om de UEFA-boete te verhalen bij de amokmakers. Deze “supporters” werden door de politie reeds geïdentificeerd.

Van de geruchten dat Anderlecht zijn wedstrijd tegen Rapid Wien achter gesloten deuren zou moeten afwerken, blijkt dus niets waar.

06-09-07

Uefa Cup: thuiswedstrijd achter gesloten deuren?

drawuefarapid310807
Als we de Oostenrijkse media mogen geloven, is de kans groot dat Anderlecht tegen Rapid Wien zal moeten aantreden achter gesloten deuren. Dit als gevolg van de onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tegen Fenerbahçe.

Tijdens deze bewuste wedstrijd weerklonken racistische gezangen en braken er rellen uit in de tribunes. De Oostenrijkse openbare omroep meldt dat de Uefa dan ook zwaar tilt aan deze feiten en Anderlecht mogelijk streng zal straffen. De zender leidt dit af uit uitspraken van Uefa-woordvoerder Gaillard.

Gaillard had eerder al laten verstaan dat de Uefa de situatie zeer ernstig neemt en zeer ontgoocheld is. "Wanneer de club schuldig wordt bevonden, dan verwijzen we naar onze nultolerantie terzake en zullen we een overeenkomstige straf geven."

Anderlecht-manager Van Holsbeeck gelooft echter niet dat het zo'n vaart zal lopen. "Wij hebben het rapport van de wedstrijd tegen Fenerbahce ontvangen. Daarin wordt melding gemaakt van kleine incidenten maar die worden niet zeer ernstig genoemd", zo zegt de manager.

20:53 Gepost door Lie in UEFA Cup | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rapid wien |  Facebook |