13-09-07

F1-team wint wedstrijd tegen bekende belgen

In het Edmond Machtens-stadion versloeg het Formule 1-team, met kapitein Michael Schumacher, een bonte verzameling Belgische oud-sporters in een galamatch met 1-8. De ploegen zamelden flink wat geld in voor twee goede doelen, namelijk Cap 48 (gehandicapten) en Kinder in Not (Unesco). Elk van deze organisaties krijgt uiteindelijk 26.750 euro op de rekening gestort.

Michael Schumacher speelde samen in één ploeg met onder andere Jarno Trulli, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Enzo Scifo en Georges Grün. Bij de Belgische ploeg onder leiding van Jean-Marie Pfaff speelden o.a. Stefan Everts, Johan Museeuw, Franky Vercauteren, Pär Zetterberg, Jean-Michel Saive en Marc Wilmots mee. Giancarlo Fisichella was de goalgetter van dienst en scoorde 3 keer voor het Formule 1-team.

  

R.S.C. Anderlecht vandaag wellicht lid van de G-14

G14
Officieel is het nog niet, maar Anderlecht treedt vandaag zo goed als zeker toe tot de G14, de belangenvereniging van de grote Europese voetbalclubs. Dat meldt Het Nieuwsblad. Vanmiddag vindt in Brussel een vergadering plaats waarop alles zal worden geofficialiseerd.

De G14 telt intussen al achttien leden en wil uitbreiden tot vijfenveertig. Bij deze vijfenveertig Europese topclubs zal Anderlecht ook z'n plaatsje hebben. De Brusselse club - en ex-manager Verschueren in het bijzonder - droomden al lang van erkenning als Europese topclub. Twee weken na het mislopen van de Champions League, lijkt de wens dan toch uit te komen.

Met de uitbreiding van het aantal leden, wil de G14 haar relatie met de UEFA en de FIFA verbeteren. In principe is er maar één Belgische club die tot de G14 kan toetreden. Club Brugge werd (voorlopig) niet gevraagd.

20:08 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: g-14 |  Facebook |

Kuzba: "Anderlecht is goed, maar niet super"

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­MKuzba
­­­­­­­­­Bij Anderlecht knokt testspeler Marcin Kuzba al een week om een contract. Na een aarzelende start vindt de 30-jarige Poolse aanvaller stilaan zijn draai.

 

"Ik voel me beter en beter", zegt Kuzba in LDH. "Mijn conditie staat nog niet op peil, maar daar werk ik aan. De trainingen bij Anderlecht doen deugd." De afgelopen 2 jaar scoorde Kuzba maar 3 keer. "Dat komt door een knieblessure. Daar heb ik geen last meer van.”

 

Toch lijkt de kans momenteel niet erg groot dat de Pool een contract zal krijgen. Toch is hij optimistisch: “Ik heb nog een week om Anderlecht te overtuigen. Het niveau hier is prima, maar niet per se beter dan ik bij St-Etienne of Olympiakos heb gekend."

 

Met Marcin Wasilewski, die is aangebracht door dezelfde makelaar, is Kuzba al maatjes sinds hun jeugd. "Ik ken Marcin Wasilewski al heel lang," aldus Kuzba. "Wij zijn afkomstig uit dezelfde stad."

20:04 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marcin kuzba |  Facebook |

Trullemans: "Budget is 35 miljoen euro, géén 40"

De financieel directeur van RSCA, René Trullemans, zegt dat Anderlecht niet 40 maar 35 miljoen euro als bugdet heeft nadat het naast een CL-ticket greep. In vergelijking tot vorig jaar (29 miljoen) betekent dit nog steeds een sterke stijging.

"Een noodingreep is dit niet, het hoort bij de manier waarop Anderlecht zijn budgetten opmaakt. Alle drie maanden wordt er een budget opgemaakt dat uiteraard drie maanden geldig is. Wanneer er zoals nu geen CL-voetbal is bedraagt ons budget geen 40 maar 35 miljoen. Het is niet omdat wij Tchité verkopen, dat wij ons budget op 40 miljoen kunnen aanhouden.

"De bedragen voor die transfer van Tchité zijn overigens fel overdreven. Bovendien betaalt Santander ons niet ineens uit. Indien we ons niet plaatsen voor de Uefa-Cup poules dan zou dat wel ingrijpende gevolgen kunnen hebben. Dan missen we nog eens 2 miljoen euro. Die moeten dan weer in vermindering gebracht worden op het budget. Dat zou zeker gevolgen hebben voor volgend jaar," aldus Renné Trullemans

19:57 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: budget, rene trullemans |  Facebook |

12-09-07

Mark De Man: "Ik moet in topvorm geraken"

deman
Mark De Man werd niet opgeroepen voor de Rode Duivels en zit op de bank bij Anderlecht. Toch blijft hij optimistisch. "Ik geef toe dat ik ontgoocheld ben dat ik geen deel uitmaak van de selectie van René Vandereycken. "

"Ik heb de smaak te pakken gekregen," zegt hij in LDH. "Maar ik besef dat op de plaats waar ik kan spelen hij beschikt over spelers die in vorm zijn en die spelen bij hun club. Om de concurrentie te kunnen aangaan met Kompany, Van Buyten, Simons of Fellaini moet ik in topvorm zijn."

De Man beseft dat dit nu niet het geval is. "Ik heb mijn slechte match in Dender zwaar betaald. Mentaal heb ik een tik gekregen. De trainer heeft me op de bank gezet en ook gezegd waarom, wat ik zeer waardeer. Hij heeft me duidelijk gezegd wat hij van me verwacht, wat ik meer moest doen. Pareja en Juhasz zijn intussen vaste waarden geworden, maar ik zet me dubbel in om opnieuw in de ploeg te geraken", aldus een strijdvaardige Mark De Man.

  

20:08 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rode duivels, mark de man |  Facebook |

Baseggio: "Vertrekken in januari"

baseggioW
Tijdens de afgelopen transferperiode kon Walter Baseggio voor drie jaar tekenen bij Standard. Anderlecht lag echter dwars en dus zit hij nog steeds in Brussel. "Ik hoop op een transfer want voor mij is er blijkbaar geen plaats."

"Ik ben hier nog omdat Anderlecht me niet wou laten vertrekken naar waar ik wou". De ploeg waar Baseggio wou naar vertrekken was Standard, voorzitter Vanden Stock wou hem echter niet naar een concurrent laten vertrekken. "Ik heb veel respect voor Charleroi en Mons, maar ik wou op een zo hoog mogelijk niveau spelen met zelfs Europees voetbal tijdens het seizoen en de mogelijkheid om in de top 3 te eindigen." Ook het Griekse Xanthi, waar Emilio Ferrera trainer is, wou Baseggio binnenhalen. "Ik ben de enige die beslist over mijn toekomst. Wegens familiale redenen had ik geen zin om naar Griekenland te vertrekken."

Desondanks speelt hij nog steeds voor Anderlecht. Alhoewel, van spelen zelf komt niet veel in huis. Tijdens de afgelopen vijf competitieduels en twee in de Champions League deed Vercauteren nog geen beroep op de middenvelder. "Ik beschik over kwaliteiten die andere jongens op het middenveld niet hebben. Biglia ? Hij recupereert ballen en speelt lateraal. Van Damme en Polak zijn geen specialisten wat de laatste pass betreft. Ik denk dat ik iets zou kunnen bijbrengen aan de ploeg."

20:05 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: walter baseggio |  Facebook |

Nieuws vanop de training

boussoufa-training
Mbark Boussoufa, die afgelopen zaterdag tijdens een vriendschappelijke partij 45 minuten in actie kwam met Marokko, was deze maandag al opnieuw aanwezig op de training bij Anderlecht. Ook Ahmed Hassan wordt de eerstvolgende dagen terug verwacht. De andere internationals hebben allemaal nog EK-kwalificatiematchen voor de boeg en worden pas donderdag opnieuw in Brussel verwacht.

Serhat Akin trainde vandaag, maandag 10 september 2007, individueel omdat hij wat last had van de adductoren. Nicolas Frutos moet zoals bekend wat rust in acht nemen en zet zijn revalidatie verder.