16-09-07

Rapid Wien verliest zwaar in eigen huis

a65504243dRapid Wien, de tegenstander van Anderlecht donderdag in de Uefa Cup, heeft net als Anderlecht thuis van zijn pluimen gelaten. Het ging met zware 1-5 cijfers onderuit tegen Sturm Graz. Het enige Weense doelpunt werd gescoord door Mario Bazina.

Na tien speeldagen staat Rapid voorlopig zesde met 16 punten. Dat zijn er drie minder dan leider Austria Wien dat met een wedstrijd minder 19 punten telt.

16:15 Gepost door Lie in UEFA Cup | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rapid wien |  Facebook |

Wasilewski en Boussoufa geschorst voor topper tegen K.R.C. Genk

Frank Vercauteren zal volgende week moeten puzzelen voor de topper tegen RC Genk. Mbark Boussoufa en Marcin Wasilewski kregen tegen Zulte Waregem hun derde gele kaart en zijn geschorst.

Anderlecht stuurt Marcin Kuzba door

Kuzba-neen
Anderlecht zet zijn zoektocht naar een spits voort, want Marcin Kuzba heeft niet kunnen bekoren. De Poolse spits krijgt geen contract. Dat bevestigde Herman Van Holsbeeck zaterdagavond na afloop van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem

                                       

"Kuzba is zeker een speler met kwaliteiten", zegt Van Holsbeeck op de site van Anderlecht. "Maar hij is gewoon nog niet topfit. Wij zoeken een spits die meteen inzetklaar is" Kuzba speelde vrijdag nog met de beloften en scoorde daarin het derde en beslissende doelpunt. 

16:04 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marcin kuzba |  Facebook |

Von Schlëbrugge en Juhasz onzeker voor Rapid Wien

Of Frank Vercauteren komende donderdag beroep zal kunnen doen op Juhasz en Von Schlebrugge is nog niet zeker. Max Von Schlebrugge voelde in de loop van de eerste helft pijn en de dokter adviseerde hem dan ook om na de rust niet meer te spelen. Hij werd vervangen door Roland Juhasz. De Hongaar kwam echter in botsing met Daniel Zitka, waarbij beide spelers zich bezeerden. “Zitka kreeg een slag tussen het sleutelbeen en het borstbeen, maar wellicht zonder erg”, verklaarde Dokter Huylebroeck na de match. “Over de eventuele blessure van Juhasz zullen we morgen meer kunnen zeggen.”

R.S.C. Anderlecht - S.V. Zulte-Waregem: reacties

2-2
Anderlecht verspeelde gisteravond knullig twee dure punten tegen Zulte Waregem. Wat een goede generale repetitie moest worden voor de match van komende donderdag tegen Rapid Wien werd een regelrechte afknapper. Ahmed Hassan scoorde wel twee keer voor Anderlecht, maar de manschappen van Franky Dury konden de scheve situatie in het slotkwartier nog rechttrekken. Jelavic scoorde nog twee keer met het hoofd. Na de wedstrijden was de ontgoocheling dan ook groot bij de paars-witte spelers en supporters.

RSCA.be verzamelde enkele reacties bij de spelersgroep, al hielden de meeste spelers de lippen stijf op elkaar.

 
  • Jelle Van Damme: “Zulte Waregem kwam terug uit het niets"

“Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn eigen prestatie”, begint Jelle Van Damme, “maar het resultaat is natuurlijk niet goed. We hadden een comfortabele voorsprong met die twee doelpunten van Hassan, maar dat gaven we jammer genoeg nog uit handen. Eigenlijk kwam Zulte Waregem terug uit het niets. Ze scoorden die aansluitingstreffer en kregen daarna vleugels. We speelden een goede match, maar we zijn nog altijd niet efficiënt genoeg. Werken we meer kansen af dan is het voor Zulte Waregem onmogelijk om nog terug te komen. We moeten nu vooral het goede van vanavond onthouden. Er staan ons de komende week nog twee belangrijke matchen te wachten en daar moeten we ons nu op focussen. Donderdag spelen we tegen Rapid Wien en die wedstrijd moeten we absoluut winnen. De Uefa Cup is nu – net als het kampioenschap en de beker – een doel voor dit seizoen”, besluit Van Damme.

 
  • Ahmed Hassan: “Ik ben ontgoocheld”

Ahmed Hassan leek na zijn twee doelpunten de matchwinnaar te worden, maar daar stak Zulte Waregem nog een stokje voor. “Ik ben ontgoocheld dat we voor een tweede keer dit seizoen al een 2-0-voorsprong uit handen geven. Eigenlijk moesten we al 4- of 5-0 voorstaan, maar dan nog mogen we die voorsprong nooit uit handen geven.”

15-09-07

R.S.C. Anderlecht - S.V. Zulte-Waregem: wedstrijdverslag

Jelavic kopt Anderlecht k.o.


zulte
Tegen Zulte Waregem leek Ahmed Hassan als een fiere farao zijn ploeg te doen verrijzen. Tot Jelavic genadeloos toesloeg met twee kopstoten. De Kroaat bezorgde Zulte Waregem een punt. Angsthaas Frank Vercauteren en Anderlecht bleven achter met een kater.


De ploegopstelling van Anderlecht blijft voor Frank Vercauteren een moeilijk puzzelwerk. Na de weinig inspirerende prestaties van de voorbije weken probeerde de Anderlecht-coach de puzzelstukjes alweer anders in elkaar te passen en het opvallendste stukje dat nu ontbrak was Jan Polak. De duurste transfer ooit van Anderlecht en de speler waar de landskampioen twee maanden lang op joeg, werd op de bank gehouden door Jelle Van Damme.

Het moet wel gezegd dat de Tsjech woensdag tijdens een interland een trap op de kuit had geïncasseerd, maar vrijdag was hij nog fit verklaard. Nog opvallend in de paars-witte puzzel was dat Mbo Mpenza in de spits de voorkeur kreeg op Théréau en achteraan hield Von Schlebrügge Juhasz uit de ploeg. Eerder liet Vercauteren zich nochtans ontvallen dat hij erg tevreden was over de trainingsarbeid van de Fransman. Boussoufa die na zijn matig seizoensbegin in Moeskroen een matchje op de strafbank moest uitzitten, werd opnieuw een kans gegund.

Het gepuzzel van Vercauteren leverde tegen Zulte Waregem niet meteen succes op. Dury liet zijn jongens niet het afbraakvoetbal spelen zoals hij dat tegen Gent deed, maar Essevee speelde wel goed georganiseerd. Het was dan ook een kwartier wachten op de eerste kans. Deschacht pikte een bal op en begon aan een rush door de verdediging. Het nieuwe lief van Miss België Annelien Coorevits besloot echter op De Vlieger.

De bezoekers kregen in aanvallend opzicht weinig klaar. Onder impuls van Hassan legde Anderlecht een wurgstrop rond de hals van Zulte Waregem en trok die steeds meer aan. Opvallend was dat Hassan alomtegenwoordig was en zijn ploegmaats overvloedig coachte. Of hij dat in het Engels deed of in het Arabisch was niet meteen duidelijk, maar het hielp wel. De Vlieger had een sterke reflex in huis op een poging van Boussoufa en reageerde attent op een verraderlijke voorzet van Wasilewski. Toen Hassan Boussoufa nog eens wegstuurde, lag de ex-Anderlechtkeeper weer in de weg.

De Anderlechtse defensie kon meestal rustig toekijken. Slechts één keer in de eerste helft werd de thuisverdediging uit zijn avondwandeling opgeschrikt. Verschuere bereikte Jelavic aan de eerste paal, maar Zitka pareerde met een superreflex. Naarmate de rust naderde verstikte Anderlecht Zulte Waregem nog meer en dat loonde. Hassan werd beloond voor zijn puike spel. Goor kopte een voorzet van Boussoufa door en al vallend besloot de Egyptenaar in de verste hoek. In de eerste vijf matchen werd in het Astridpark gedacht dat Hassan opgebaard lag in een piramide, maar gisteren verrees de farao.

Hassan ging op zijn elan door na de pauze. Buitenkant voet bediende hij Boussoufa, maar die miste zijn kopbal. Toen de kleine Marokkaan Mpenza op weg zette naar doel, ging De Vlieger goed in de voeten. Het tweede doelpunt viel echter pas toen Karel D'Haene Mbo Mpenza foutief moest stoppen in de grote rechthoek en ref Burie terecht naar de stip wees. Wie anders dan Hassan ging achter de bal staan. Het publiek kon niet anders dan haar lieveling bejubelen toen hij zich met zijn derde goal van het seizoen tot de nieuwe Anderlecht-topschutter kroonde.

Eindelijk dacht iedereen dat het echte Anderlecht was opgestaan, maar Sporting nekte zichzelf in het laatste kwartier. De eerste goede aanval van Zulte Waregem na de rust leverde meteen een treffer op. Jelavic kopte een voorzet van Reina voorbij een verbouwereerde Zitka.

Het doelpunt van de Kroaat gaf de bezoekers vertrouwen. Vercauteren begon te twijfelen en wilde meer zekerheid inbouwen. Hij ruilde de strijdlustige Van Damme in voor De Man. Blijkbaar had Vercauteren woensdag niet naar Kazachstan-België gekeken… Toen de ingevallen Roelandts mocht voorzetten knikte Jelavic de gelijkmaker tegen de touwen. Wat voor Anderlecht aanvankelijk een goede generale repetitie leek voor de Europese match van donderdag tegen Rapid Wien en de topper van volgende week tegen Genk werd in extremis nog een fameuze uppercut voor paars-wit.

Anderlecht werd niet de leider voor één dag, maar blijft ook na de topper Gent-Standard van vandaag een achtervolger.

R.S.C. Anderlecht - S.V. Zulte-Waregem: zo was het vorig jaar

S_070317_AND_ZWA_Frutos_p
Anderlecht heeft amper kunnen profiteren van de nederlaag van Racing Genk in Bergen. Tegen Zulte Waregem werd er niet gescoord.

 

Anderlecht zat nog op zijn bekerwolk, maar bijna donderde Anderlecht-huurling Sébastien Siani hen van die wolk. In de eerste minuut trapte hij maar net naast. Aan de andere kant kreeg Bart Goor ook wel zijn kansje, maar meer viel er niet te beleven. Het publiek juichte pas toen het hoorde dat Genk in Bergen 2-0 achter gekomen was.

 

De thuisploeg bleef knoeien na de rust en dankte Tim Matthys en Tosin Dosunmu omdat die hun kansen misten. Pas met Mohamed Tchité in de ploeg kreeg paarswit kansjes. Zulte Waregem kreunde onder een slotoffensief van Anderlecht, maar uiteindelijk zwichtten de bezoekers niet.

 

Vercauteren: "Aanvallend was er gebrek aan kwaliteit"

"We hadden vandaag te lijden onder een gebrek aan frisheid en scherpte", zei Anderlecht-trainer Frank Vercauteren. “Het goede nieuws is dat we de nul gehouden hebben en weinig weggegeven hebben. Maar aanvallend liep het bij ons niet goed, op dat vlak was er gewoon een gebrek aan kwaliteit. Aan overmoed heeft het zeker niet gelegen. Dit bewijst nog maar eens dat je voor elke wedstrijd aan zelfreflectie moet doen. Die kwaliteit maakt het verschil in het voetbal. Met een mindere motivatie kun je geen wedstrijden winnen, dat bestaat niet in het voetbal", was Vercauteren streng.

  

Wedstrijdgegevens

Doelpunten: geen

Anderlecht: Zitka, Wasilewski, Pareja, Von Schlebrügge, Deschacht, De Man (65' Tchité), Biglia, Goor (85' Baseggio), Hassan, Boussoufa (80' Mpenza), Frutos

 

Zulte Waregem: Merlier, Minne, D'Haene, Leleu, Reina, Verschuere (69' Vandermarliere), Sergeant, Van Nieuwenhuyze, Siani, Matthys, Dosunmu (88' Vandendriesche)

  

Gele kaarten: Pareja (A), Reina, Van Nieuwenhuyze, Dosunmu (Z)
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Verbist

Toeschouwers: 24.000