07-09-07

Uefa Cup duel mét supporters!

Als gevolg van de supporters-incidenten tijdens de Champions League-voorronde wedstrijd tussen R.S.C. Anderlecht en het Turkse Fenerbahçe, hebben de controle- en disciplineorganen van de UEFA de Belgische landskampioen een boete van 20.000 Zwitserse Franc opgelegd (ca. 12.500 euro). Ook de Turkse ploeg met de UEFA een geldsom overmaken, al is dat bedrag beduidend kleiner: 4.850 euro.

Paars-wit heeft al bekendgemaakt dat het zal proberen om de UEFA-boete te verhalen bij de amokmakers. Deze “supporters” werden door de politie reeds geïdentificeerd.

Van de geruchten dat Anderlecht zijn wedstrijd tegen Rapid Wien achter gesloten deuren zou moeten afwerken, blijkt dus niets waar.

27-08-07

Fortis organiseert tifo tegen Fenerbahçe

10 miljoen euro, dat is de financiële inzet van de wedstrijd van aanstaande woensdag. Niet alleen het clubbestuur van Anderlecht, maar ook hoofdsponsor Fortis schat de match hoog in.


Fortis zal in en rond het stadion voor animatie zorgen. Zo zal er in het stadion een tifo worden georganiseerd met als slogan: "RSCA go to Europe!". Anderlecht van haar kant roept de supporters op om voor een positieve, uitbundige sfeer te zorgen om zo de ploeg naar een 5de opeenvolgde Champions League deelname te stuwen.Ik teken alvast aanwezig.

21:20 Gepost door Lie in Champions League | Permalink | Commentaren (0) | Tags: champions league, tifo |  Facebook |