15-09-07

R.S.C. Anderlecht - S.V. Zulte-Waregem: de selectie

zulte_waregem
Paars-Wit ontvangt vanavond om 20u Zulte Waregem in het Astridpark. Anderlecht-trainer Franky Vercauteren maakte een voorlopige 19-koppige kern bekend voor de wedstrijd van de zesde speeldag.

 

Ofwel Vadis Odjidja Ofoe ofwel Luciano Da Silva zullen de selectie nog vervolledigen. De twee speelden gisterenavond, net zoals Davy Schollen en tester Marcin Kuzba (die trouwens de winning goal scoorde), nog met de beloften tegen Zulte Waregem. Ook Walter Baseggio had normaal gezien met de beloften moeten aantreden, maar hij blesseerde zich donderdagnamiddag tijdens de training. De middenvelder kampt met een spierprobleem aan de hamstrings. "Die blessure is een spijtige zaak voor Walter", aldus coach Vercauteren. "Baseggio was de voorbije 10, 12 dagen heel goed bezig op training en dat had ik hem ook gezegd. Voor mij blijft hij dan ook één van de groep. Na de trainingen van de afgelopen twee weken stond hij zelfs dicht bij een plaats in de selectie."

 

Serhat Akin maakt wel deel uit van de 19-koppige selectie. "Serhat werkte de voorbije dagen telkens de volledige training af", wist de trainer van Sporting te vertellen. "Maandag hebben we hem uit voorzorg even individueel laten trainen omdat hij de voorbije week hard had getraind. Het gaat steeds beter met hem, maar het spreekt voor zich dat hij nog geen 90' aankan."

 

Anderlecht staat voor een belangrijke en moeilijke week. Zaterdag ontvangt Sporting Zulte Waregem, donderdag staat de UEFA Cup-match tegen Rapid Wien op het programma en zondag moeten de Brusselaars richting Genk. "Het is het begin van een zware week", beseft ook de trainer. "Vorig jaar hadden we het thuis overigens ook heel moeilijk tegen Zulte Waregem, dus we weten wat we mogen verwachten. Hun trainer slaagt erin om een echt blok op het veld te brengen en daar heb ik veel respect voor. Het is aan ons om daartegen oplossingen te vinden."

 

Een belangrijke week dus die Nicolas Frutos volledig zal moeten missen. De Argentijnse spits werkt cardiovasculair en mag volgende week mogelijk de looptraining hervatten. Donderdag staat in ieder geval opnieuw een controle op het programma voor de aanvaller.

 

Selectie : Akin, Biglia, Boussoufa, De Man, Deschacht, Goor, Hassan, Juhasz, Legear, Mpenza, Pareja, Polak, Proto, Schollen, Théréau, Van Damme, Von Schlebrügge, Wasilewski, Zitka

14-09-07

Jonge Congolees op proef

De 20-jarige Congolese spits, Kaka Masudi, is op dit ogenblik bij Anderlecht op proef.

Eerder dit jaar testte Masudi al bij Brussels. Daar etaleerde hij zijn talent, maar tegelijkertijd toonde hij dat hij nog heel wat moet leren. Vooral zijn drieste en vliegende tackles moet hij nog uit zijn spel zien te krijgen. Uiteindelijk zag Brussels van hem af, omdat hij te duur zou zijn geweest.

17:15 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kaka masudi |  Facebook |

Hassan al weg in januari?

Ahmed%20Hassan
Het gonst van de geruchten rond Ahmed Hassan. Volgens verschillende Egyptische media zou de Egyptenaar Anderlecht al in janurai willen verlaten. Volgens dezelfde pers hoopt hij het bestuur hiervan te kunnen overtuigen.

 

Tegelijk ontkent hij dat hij al een contract zou getekend hebben bij een nieuwe werkgever. "De berichtgevingen al zou ik een mogelijk contract kunnen tekenen bij Ahly of Zamalek zijn iet of wat uit de lucht gegrepen. Niets in concreet. Ik bestudeer al de aanbiedingen vooraleer ik een finaal besluit maak."

17:10 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ahmed hassan |  Facebook |

Slecht nieuws blijft Baseggio achtervolgen

Nadat zijn transfer naar rivaal Standard afsprong, blijft het slechte nieuws Walter Baseggio achtervolgen. Tijdens de training lipe de Italobelg een letsel op aan de adductoren. Wellicht gaat het om een contractuur.

Jan Polak kreeg dan weer een trap op de kuit en traint hierdoor individueel. De wedstrijd tegen Zulte Waregem komt evenwel niet in gevaar. Ook Nicolas Frutos traint nog altijd individueel. Hij zou ten vroegste begin oktober weer wedstrijdfit zijn.

Nieuwe burgemeester wil R.S.C.A. in Anderlecht houden

Op de gemeenteraad van Anderlecht werd gisteren nog eens gediscussieerd over een eventueel nieuw Anderlecht-stadion of een uitbreiding van het huidige Vanden Stockstadion. Nu burgemeester Simonet recent is overleden en hij werd opgevolgd door Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) wilde de gemeenteraad peilen naar nieuwe evoluties. Voormalig gemeenteraadslid Vandenbossche wil ook een referendum onder de bevolking.

'Als nieuwe burgemeester wil ik de lijn van mijn voorganger Simonet doortrekken', aldus Gaëtan Van Goidsenhoven in Het Nieuwsblad. 'Ik zal er alles aan doen om de voetbalclub in onze gemeente te houden. Voor het eind van september plan ik een ontmoeting met het Anderlecht-bestuur. Ik laat alle opties open, zelfs een uitbreiding van het huidige stadion. Al was Jacques Simonet daartegen gekant. De veiligheid en leefkwaliteit in de buurt van het stadion moet gegarandeerd blijven.'

Van Goidsenhoven beseft dat Anderlecht momenteel maar één mogelijkheid ziet en dat is uitwijken naar het Vormingstation in Schaarbeek. Volgens geruchten is de beslissing al genomen.

'Er is al zoveel gezegd in dit dossier. Het wordt tijd dat iedereen eens open kaart speelt. Ik ben geen voorstander van een referendum onder de bevolking omdat dat alles nog ingewikkelder zal maken. Ik wil duidelijkheid van alle partijen. Ook het Anderlecht-bestuur moet zijn verantwoordelijkheid eens nemen. De beslissing moet vallen voor het eind van het jaar.'

13-09-07

F1-team wint wedstrijd tegen bekende belgen

In het Edmond Machtens-stadion versloeg het Formule 1-team, met kapitein Michael Schumacher, een bonte verzameling Belgische oud-sporters in een galamatch met 1-8. De ploegen zamelden flink wat geld in voor twee goede doelen, namelijk Cap 48 (gehandicapten) en Kinder in Not (Unesco). Elk van deze organisaties krijgt uiteindelijk 26.750 euro op de rekening gestort.

Michael Schumacher speelde samen in één ploeg met onder andere Jarno Trulli, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Enzo Scifo en Georges Grün. Bij de Belgische ploeg onder leiding van Jean-Marie Pfaff speelden o.a. Stefan Everts, Johan Museeuw, Franky Vercauteren, Pär Zetterberg, Jean-Michel Saive en Marc Wilmots mee. Giancarlo Fisichella was de goalgetter van dienst en scoorde 3 keer voor het Formule 1-team.

  

R.S.C. Anderlecht vandaag wellicht lid van de G-14

G14
Officieel is het nog niet, maar Anderlecht treedt vandaag zo goed als zeker toe tot de G14, de belangenvereniging van de grote Europese voetbalclubs. Dat meldt Het Nieuwsblad. Vanmiddag vindt in Brussel een vergadering plaats waarop alles zal worden geofficialiseerd.

De G14 telt intussen al achttien leden en wil uitbreiden tot vijfenveertig. Bij deze vijfenveertig Europese topclubs zal Anderlecht ook z'n plaatsje hebben. De Brusselse club - en ex-manager Verschueren in het bijzonder - droomden al lang van erkenning als Europese topclub. Twee weken na het mislopen van de Champions League, lijkt de wens dan toch uit te komen.

Met de uitbreiding van het aantal leden, wil de G14 haar relatie met de UEFA en de FIFA verbeteren. In principe is er maar één Belgische club die tot de G14 kan toetreden. Club Brugge werd (voorlopig) niet gevraagd.

20:08 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: g-14 |  Facebook |