22-09-07

Mommens: "Anderlecht is geen club, maar een fabriek"

mommens
Anderlecht en Raymond Mommens hebben gisteren de samenwerking beëindigd (zie enkele berichten verder). Op een persconferentie gaf de scout, die naar Charleroi terugkeert, meer uitleg. Hij benadrukte dat de transfer van Théréau er niets mee te maken had.

"Ik wou naar paars-wit, omdat zo een kans zich maar één keer voordoet. Ik wou eens zien hoe het daar werkt. Snel werd duidelijk dat Anderlecht geen club is maar een fabriek. Ik had er ook niet dezelfde invloed als bij Charleroi. Het was kort, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb."

Velen legden een link tussen de stopzetting van de samenwerking en de prestaties van Théréau, een speler die op aanraden van Mommens door Anderlecht aangetrokken werd: "Ik wil wel benadrukken dat de transfer van Cyril Théréau hier niks mee te maken heeft. Hij is een goeie speler, alleen kan hij nu niet brengen wat Anderlecht van hem verwacht.”

21:04 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: raymond mommens |  Facebook |

Goor: “Winnen is de boodschap”

goor
“Voor de rust werden we gesteund door de fans, maar in de tweede helft vlotte het helemaal niet meer. Logisch dat de supporters dan hun ontgoocheling uiten”, vertelde Goor die zelf enkele fluitconcerten cadeau kreeg.

“We moeten een nieuwe start nemen. De uitschakeling uit de Champions League kwam ontzettend hard aan, maar nu dreigt een nieuw debacle. In afwachting dat we de scheve situatie rechtzetten in Wenen mogen we ook in de Belgische competitie niet meer struikelen nadat we al met punten gemorst hebben tegen Dender en Zulte Waregem. Winnen in Genk is dus de boodschap.”

Legear: “Van crisis is nog geen sprake”

legear
Jonathan Legaer mocht afgelopen donderdag invallen tegen Rapid Wien en zetten daarbij een puike prestatie neer. Zelf gelooft hij volop in de overwinning, zowel op Genk als in Oostenrijk tegen Rapid Wien. In Het Nieuwsblad geeft de jonge speler wat meer tekst en  uitleg.

“Ook ik had een grotere voorsprong verwacht na de heenmatch, maar er is geen man overboord. Ik ben er van overtuigd dat we de terugwedstrijd winnen en de kwalificatie zullen forceren in Wenen. Op alle domeinen moeten de Rapid Wien kunnen overklassen”, aldus Legear.

Over de wedstrijd van morgen tegen Genk wou de speler dit kwijt: “Denk je dat het vertrouwen bij Genk groter is? In tegenstelling tot Genk zitten wij nog altijd in de UEFA Cup en in het klassement staan we ook nog altijd voor onze komende tegensrever. We trekken naar Genk met het og op de driepunter.” Volgens Legear is er trouwens nog geen sprake van een crisis bij Anderlecht: “Van een crisis is nog geen sprake. Binnen een paar weken staat het echte Anderlecht allicht helemaal op de rails.”

Vercauteren over het vertrek van Mommens: “Ik had één keer de intentie om met hem te praten”

Vercauteren maakte tussen de vragen over de crisis ook tijd om een reactie te geven op het plotse vertrek van Raymond Mommens: “Ik had één keer de intentie om met hem te praten.”

De coach bevestigt dat de relatie met de scout niet zo hartelijk was. “We hadden een afspraak om te discussiëren over het type spelers dat ik wilde, maar Raymond heeft die afspraak zelf geannuleerd. Ik heb als coach weinig contact met de scoutingscel. Dat is de taak van anderen. Anderlecht werkt anders dan andere clubs. Wie moet zich aanpassen? De club aan de nieuwe scout die zich niet goed voelt of de scout aan de werking van de club?”

Vercauteren: “Ik ben bereid om mijn conclusies te trekken”

Coach Frank Vercauteren wordt bij Anderlecht steeds meer richting uitgang gemanoeuvreerd. Het 1-1 gelijkspel tegen Rapid Wien doet zijn stoel erg wankelen. Volgens Het laatste Nieuws zou zijn ontslag zelfs al vaststaan, los van het resultaat van de wedstrijd tegen Genk.  


Dat de crisis al een tijd sluimert in het Vanden Stockstadion is geen geheim. In de Champions League werd Anderlecht er kansloos uitgeknikkerd. In de competitie werd een 2-0 voorsprong tegen Dender en Zulte Waregem domweg verspeeld. Nu Anderlecht ook afging in de UEFA Cup tegen Rapid Wien, staat de etterbuil op barsten.

Het Astridpark gaat gebukt onder haar grootste crisis van de afgelopen seizoenen. De fans startten een petitie tegen trainer Vercauteren en journalisten werden aangesproken op bijna alles wat ze schreven. Terwijl het bestuur zich gisteren in stilzwijgen hulde, werd Anderlecht-coach Frank Vercauteren voor de leeuwen werd gegooid. Manager Van Holsbeeck woonde voor het eerst dit seizoen de wekelijkse persconferentie van Vercauteren bij. Een zoveelste negatief signaal voor de Anderlecht-coach die al bij al nog rustig bleef.Een kort relaas van de persconferentie, zoals ze vanmorgen in het Nieuwsblad verscheen:

“Hoe voelen jij en de spelers zich na de nieuwe ontgoocheling tegen Rapid Wien, Frank?”
'Iedereen is aangeslagen. Biglia voelt zich schuldig omdat een foutje van hem de tegentreffer inluidde. We hebben met alle spelers individueel een inventaris gemaakt van wat er fout loopt. Ik ben er wijzer door geworden, maar ik zal zelf bepalen hoeveel rekening ik zal houden met die gesprekken. De spelers mochten vandaag (vrijdag,red) doen wat ze wilden. Sommigen hebben vrijwillig getraind. Na de ontgoochelingen van de voorbije week verwacht ik reactie tegen Genk.'

Het is in deze crisistijden geen cadeau om nu tegen Genk te spelen.”
'Liever tegen Genk dan tegen een mindere tegenstander. Nu zullen we tenminste geconcentreerd en agressief moeten zijn. We moeten proberen de oplossingen te zoeken die we tot nu toe niet vonden. We kunnen nog altijd onze spitsen niet voldoende bereiken en dat probleem begint van achteruit.'

Waar zijn toch de automatismen van vorig seizoen. De ploeg is amper veranderd.”
'Als enkele spelers niet hetzelfde rendement, dezelfde beleving of dezelfde kwaliteit halen als vorig seizoen, vervallen de automatismen. Dat is een voetbalwet.'

Het moet deugd doen dat de spelers in deze omstandigheden verklaren nog achter de trainer te staan.”
'Ze moeten dat niet alleen zeggen, ze moeten dat ook tonen op het veld. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ook niet al mijn spelers achter mij staan. Ik moet niet het vriendje zijn van elke speler. Zolang ze mij niet in de steek laten op het veld.'

Je bent aan je derde jaar bezig als Anderlecht-coach. Merk je niet stilaan dat dit voor jou ook het jaar te veel wordt.”
'Dat cliché is niet geheel onwaar. Als je als trainer drie, vier of vijf jaar bij een ploeg blijft, kan het opeens het beruchte jaar te veel zijn. Als trainer hou je vast aan dezelfde visie, dezelfde ideeën, dezelfde principes. Op een bepaald moment kan dat uitgewerkt zijn. Al passen sommige trainers zich wel aan waardoor ze kunnen blijven werken.'

Kun jij je aanpassen om Anderlecht nieuw leven in te blazen?”
'Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de schwung in mijn elftal kan krijgen. Als het mij niet meer lukt, trek ik zelf wel mijn conclusies. Dat heb ik mij altijd voorgehouden. Ik ben als trainer niet belangrijk.'

Jij bent niet belangrijk, maar moet je tegen Genk je vel niet redden als trainer?”
'Ik heb er een hekel aan als een trainer geviseerd wordt op basis van één match. Als je die ene match niet wint, word je ontslagen. Ik besef dat veel clubs zo redeneren, maar ik word niet graag zo geviseerd. Ik blijf erbij: als ik zelf voel dat het mij niet meer lukt, zal ik zelf wel conclusies trekken.'

Hoe ver zit je op dit moment van dat nare gevoel?”
(bitter lachje) 'Vraag mij dat zondag na de match in Genk nog eens. Dan zal ik het je vertellen.'

Staat het ontslag van Vercauteren al vast?

vercauteren-press
Het heeft er alle schijn van dat Frank Vercauteren morgenavond in Genk voor het laatst op de bank zit als trainer van Anderlecht. Op het directiecomité besliste de paars-wiite bestuursleden een persstop af te kondigen tot na de wedstrijd tegen Racing Genk. Begin volgende week heeft het alvast een persconferentie gepland. Dat zou erop kunnen wijzen

 

Dat het lot van Vercauteren, los van de wedstrijd in Genk, al vast zou liggen.

 

Op de vele vergaderingen die gisteren plaats vonden in het Astridpark zou vooral Roger Vanden Stock zijn ontevredenheid laten blijken hebben, officieel weigert de club echter alle commentaar. Het is zeer opmerkelijk dat Vanden Stock niet meer achter Vercauteren staat want de voorzitter was jarenlang een groot supporter van de trainer. Na de match tegen Rapid Wien besloot Vanden Stock echter dat Vercauteren geen vuur meer in de ploeg krijgt en dat vertelde hij ook aan het directiecomité.

Er zijn wel meer tekenen die wijzen op het vertrek van de Anderlechttrainer, zo beschermt ook manager Van Holsbeeck de trainer niet langer. "We geven geen commentaar en gaan de komende 48 uur bekijken", vertelde hij. De manager liet ook nog weten dat hijzelf en de president in de loop van volgende week antwoorden zullen geven op alle vragen.

De krant "Het Laatste Nieuws" zegt dat het ontslag van Vercauteren al vast staat. Het resultaat in Genk zal daar niets meer aan veranderen, de krant baseert zich op insiders. Ook Vercauteren zelf lijkt zijn ontslag te zien aankomen, zo vertelde hij dat hij op het gepaste moment zijn eigen conclusies zal trekken. Als Vercauteren zondagavond de eer niet aan zichzelf houdt zal het bestuur meer dan waarschijnlijk de knoop doorhakken, alles heeft er de schijn van dat assistent-coach Ariël Jacobs volgende week, al dan niet tijdelijk, als hoofdtrainer gevraagd zal worden.

20:48 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frank vercauteren |  Facebook |

21-09-07

Anderlecht en Mommens scheiden al in de wittebroodsweken

mommens
Landskampioen Anderlecht heeft in onderling overleg een einde gemaakt aan de samenwerking met Raymond Mommens. Dat maakte de Brusselse club vrijdag bekend.

 

"RSC Anderlecht en Raymond Mommens hebben vandaag, vrijdag 21 september 2007, in onderling overleg en in een uitstekende verstandhouding besloten om een einde te maken aan hun samenwerking. RSC Anderlecht dankt Raymond Mommens voor de goede samenwerking en wenst hem veel succes tijdens zijn verdere loopbaan", klinkt het bij paars-wit.

Mommens trad eind vorig seizoen toe tot de scoutingcel van de Brusselse club. Hij was adjunct van Werner Deraeve, bij Anderlecht hoofd van de scouting, en stond in voor de jeugdopleiding.

De 48-jarige Mommens, ex-speler van Lokeren en Charleroi, was de persoon die de Fransman Cyril Théréau van het Roemeense Steaua Boekarest naar het Constant Vanden Stock-stadion haalde. Tot nu toe kon de aanvaller echter nog geen potten breken.

Mommens, die 47 selecties voor de Rode Duivels telt, keert terug naar zijn ex-club Charleroi.

17:10 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: raymond mommens |  Facebook |