01-09-07

Zitka klaar voor Moeskroen

zitka_31032007
Daniël Zitka heeft na de uitschakeling tegen Fenerbahçe de knop omgedraaid en concentreert zich voluit op Moeskroen. "Net als een goede wedstrijd moet je een slechte match gewoon snel vergeten."

"We moeten ons concentreren op Moeskroen waar we via een goed resultaat de ontgoocheling van de uitschakeling kunnen uitwissen. De Uefa Cup kan ook mooi zijn hoor. Indien we de eerste ronde overleven belanden we in de poules waardoor we vier mooie affiches kunnen afwerken". Toch blijft de uitschakeling ook bij de Tsjechische doelman nog nazinderen: "als je in twee wedstrijden drie doelpunten slikt en zelf geen treffer aantekent, hoeft er geen tekeningetje bij gemaakt te worden. Analyseren laat ik over aan de journalisten maar ik had verdomd graag nog eens Champions League gespeeld."

16:06 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: daniel zitka, r exc mouscron |  Facebook |

Van Holsbeeck en Standard blij met transfer Tchité

Op Sporza-radio reageerde manager Herman Van Holsbeeck erg verheugd over de grote transfersom die de club voor Tchité mocht ontvangen. "We hadden niet verwacht dat een club nog zoveel geld zou bieden. De fax met de documenten is om 23.57u verstuurd. Drie minuten later sloot de internationale transfermarkt. Het was een pokerspel, maar we zijn tevreden dat het is afgerond. En Tchité heeft een fantastisch contract getekend waar wij niet aan kunnen tippen. Bij zo'n deals wordt met heel veel geld gegoocheld." Volgens verschillende bronnen ving Anderlecht om en bij de 8 miljoen euro voor de Congolese-Belg. Vorig seizoen kocht het Tchité nog voor slechts 1,7 miloen euro van Standard Luik, dat nu nog eens 15% van de transferprijs krijgt doorgestort.

Zelf denkt de manager niet dat met de verkoop van Tchité Anderlecht met een verzwakte aanval moet aantreden. "Tchité zat de jongste weken ook vaak op de bank. En Nicolas Frutos keert binnenkort terug uit blessure, Serhat Akin staat er weer en Mbo Mpenza is ongelukkig omdat hij niet speelt. We hebben nog wel wat spitsen. Daarom nemen we een berekend risico met het vertrek van Tchité. We hadden ook wat twijfels over zijn toekomst", geeft Van Holsbeeck toe.

Komt er dan geen nieuwe spits meer bij? "De transfermarkt is gesloten, maar we kijken nog uit naar spitsen die nergens onder contract liggen in Europa", verduidelijkt Van Holsbeeck. "Als er niemand vrij is, halen we één of twee kleppers tijdens de wintertransfers. We beginnen die transferperiode nu al voor te bereiden."

Voortaan altijd een mega-bod aanvaarden

In de nasleep van de transfer van Mémé Tchité verklaarde van Holsbeeck nog dat Anderlecht naar de toekomst toe geen speler zal tegenhouden wanneer er een superbod op tafel komt.

 

Van Holsbeeck: "Ik heb Aruna Dindane destijds nog tegengehouden, maar dat heb ik me beklaagd. Hij was ongemotiveerd. Dat is slecht voor de speler en de club. Daarom ga ik voortaan een megabod aanvaarden. Met spelers als Lucas Biglia moeten we aan carrièreplanning doen. We moeten weten wanneer hij gaat vertrekken. Dan kan de club tijdig een vervanger zoeken. Let op, de leegloop is niet begonnen bij ons", verzekert manager Herman Van Holsbeeck.

Baseggio en Kums blijven bij Anderlecht

Zowel Walter Baseggio als Sven Kums blijven bij de landskampioen.

Naar verluidt bereikte Baseggio nog een persoonlijke akkoord met Standard Luik, maar lag Anderlecht dwars. Paars-wit zou nog om en bij één miljoen euro hebben gevraagd voor de Italobelg, waarop Standard afhaakte.

Ook Sven Kums, die gelinkt werd aan Kortrijk en Brussels, blijft Anderlecht uiteindelijk trouw.

10:05 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: walter baseggio, sven kums |  Facebook |

R. Exc. Mouscron - R.S.C. Anderlecht: de selectie

excelsior_mouscron
Anderlecht moet zondag op het veld van Moeskroen de Europese kater proberen weg te spoelen na de uitschakeling voor de CL. Vercauteren maakte vrijdagnamiddag een 19-koppige kern bekend.

Intussen werd, door het vertrek van Tchité naar Santander, de kern al herleid tot 18 spelers. Zaterdag worden er mogelijk nog één of twee spelers aan de selectie toegevoegd.

Selectie: Biglia, Boussoufa, De Man, Deschacht, Goor, Hassan, Juhasz, Pareja, Polak, Schollen, Théréau, Van Damme, Von Schlebrügge, Wasilewski, Zitka.

Naar goede gwoonte waarschuwde Vercauteren meteen voor de sterkte van de tegenstander. "Moeskroen wordt geen makkelijke verplaatsing. Moeskroen haalde een negen op negen en kan rekenen op een goeie aanval. Voor ons wordt het heel zwaar na onze verloren midweekmatch tegen Fenerbahçe. De spelersgroep is nog steeds ontgoocheld, dat is normaal, maar nu moet er ook een reactie volgen. Het is aan ons om nieuwe doelen en ambities voorop
te stellen."

OFFICIEEL: Tchité naar Santander

De geruchten werden bevestigd. Op www.rsca.be meldt Anderlecht dat topschutter Tchité met onmiddellijke ingang verhuist naar het Spaanse Racing Santander. Tchité tekende er een contract voor vijf seizoenen. Met de transfer zou om en bij de 7,5 miljoen euro zijn gemoeid.

09:56 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: meme tchite |  Facebook |