29-08-07

Ahmed Hassan vraagt steun van het publiek

92026f4a588a0ea412bec603c24f0f13_extras_albumes_0
Tegen Brussels liep Ahmed Hassan zaterdag egoïstisch en onscherp te voetballen. Tegen Fenerbahçe belooft de Egyptische international echter alles uit de kast te halen om paars-wit naar het kampioenenbal te loodsen.


'Elke topspeler wil de Champions League spelen', trapt Ahmed Hassan een open deur in in Het Nieuwsblad. 'Straks volgt dan ook een strijd die zal bepalen of we overleven of sterven. Vluchten kan niet meer en ik vraag de supporters om ons negentig minuten lang te steunen.'

Ook Fenerbahçe zal gesteund worden door tweeduizend dolenthousiaste Turkse fans. 'Ik reken erop dat onze aanhang luider zal schreeuwen, want zij zitten toch met 20.000 in de tribune. In Istanbul maakten de supporters het verschil. We stonden daar niet te bibberen van angst, maar dat gejoel gaf ons toch extra druk.' Tegelijk moet Anderlecht porberen een achterstand op te halen. 'Ik vind de 1-0 nederlaag uit de heenmatch geen negatief resultaat. Ik hoop op een tikje geluk en dan redden we het wel. Ik was verrast door de sterke fysieke terugval van Fenerbahçe in de tweede helft. Onze coach zal de zwakke Turkse punten wel genoteerd hebben en daar kunnen we ons voordeel mee doen. Champions League spelen is ons hoofdobjectief, al is een uitschakeling nu ook het einde van de wereld niet. Voor Anderlecht en de toekomst van het Belgische voetbal moeten we wel doorgaan.' Met een plaats in de UEFA Cup neemt Hassan alvast geen vrede: 'We hebben vorig seizoen een heel jaar gevochten voor de titel en dan gooi je de beloning toch niet zomaar te grabbel? Ik weiger eraan te denken dat we uitgeschakeld kunnen worden.'

08:39 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fenerbahce, champions league |  Facebook |

Zetterberg: "Anderlecht zal er staan, geloof me"

D-day is aangebroken. Heel wat Anderlecht-figuren hebben hun mening over de wedstrijd tegen Fenerbahçe reeds gegeven. Op vallige afwezige totnogtoe was dé Zweedse ex-spelverdeler van Sporting en nu scout. Ook Pär Zetterberg is zich bewust van het grote verschil tussen de Champions League en de Uefa Cup. Hij blikt op rsca.be alvast vooruit: "De stress is voelbaar, maar dat is normaal. De Champions League is belangrijk voor de club, maar ook voor het Belgische voetbal. Als we de CL missen, zou dat jammer zijn, want ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht dit jaar betere resultaten zou boeken. Vorig jaar was de manier waarop al beter, maar we misten toen wat geluk en/of ervaring."

"Ik ben er zeker van dat Anderlecht over voldoende kwaliteiten beschikt om Fenerbahçe uit te schakelen", vervolgt Zetterberg. "Baseer je niet op de matchen uit de Jupiler League want er is geen vergelijking mogelijk tussen beide competities. Zo'n beslissende match thuis mogen spelen, is ook een groot voordeel. Ik weet waarover ik praat, Griekse en Turkse clubs voelen zich vaak niet op hun gemak buiten hun stadion. Als de druk stijgt, staat Anderlecht er altijd. Geloof me, morgen zullen ze er allemaal staan."

Als scout is het voor Zetterberg ook gemakkelijker om versterkingen te halen met de Champions League als troef op zak. "Als je elk jaar CL speelt, is het makkelijker om spelers aan te trekken en te behouden. Wanneer ik met een eventuele versterking praat, zijn er twee essentiële criteria die tellen: de CL en het salaris. Het kampioenschap komt pas op de derde plaats. Als je Champions League speelt, heb je de middelen om de beste spelers aan te trekken. Het is eigenlijk een vicieuze cirkel", weet de Zweed.

28-08-07

Fenerbahçe wil zijn huid duur verkopen

onder_turaci
Niet alleen voor Anderlecht staat woensdag veel op het spel, ook voor Fenerbahçe is de wedstrijd van morgen van groot belang.

Met een budget van om en bij de 140 miljoen euro kan de Turkse kampioen het zich niet veroorloven om uitegschakeld te worden door Anderlecht. Fenerbahçe haalde deze zomer immers onder meer superster Roberto Carlos in om minstens de kwartfinales van de Chamions League te bereiken. De topbestuurders van de Turkse topclub lieten zich zelfs al ontvallen dat bij een mogelijke uitschakeling, coach Zico meteen zijn koffers mag pakken.

Zico blijft desondanks kalm en komt naar het Astridpark met één doel voor ogen: winnen. "Onze uitgangspositie is goed aangezien we twee weken geleden met 1-0 wonnen van Anderlecht."Deze match is extreem belangrijk want we willen absoluut doorstoten naar de Champions League. We zullen hier woensdag tegen Anderlecht spelen zoals we elke week voetballen : om te winnen. Je kan dan ook alleen maar matchen winnen als je scoort."

De trainer van Fenerbahçe is zelf heel gekend in het voetbalwereldje, maar rsca.be was benieuwd of hij zijn collega Franky Vercauteren, de coach van Sporting, kent: "Iedereen die zich een beetje bezighoudt met voetbal zal Frank Vercauteren kennen als iemand die belangrijk was en is voor het Belgische voetbal", aldus Zico. "Het is ook geen toeval dat hij nu trainer is in een grote club."

Onder Turaci, de Turkse Belg en ex-Standard, was de speler die Zico had meegebracht tijdens zijn persconferentie. "Het is de eerste keer dat ik terug in België kom na mijn periode bij Standard", aldus de speler. "Het voelt heel speciaal aan hier terug te zijn aangezien ik in België geboren ben", vertelde Turaci. "De match van morgen is heel belangrijk voor ons. We zijn goed voorbereid en we hebben de heenmatch met 1-0 gewonnen. We willen absoluut naar de Champions League."

21:55 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fenerbahce, champions league |  Facebook |

Martin Pautasso weigert contract bij Anderlecht

PautassoVerrassende wending deze namiddag: Martin Pautasso, die de stand-in moest worden van Marcin Wasilewski,  komt dan toch niet naar Anderlecht. Op de laatste ogenblik beslist de Argentijn om dan toch niet in te gaan op het voorstel van Anderlecht. De preciese reden waarom hij een verblijf bij paars-wit niet ziet zitten is onbekend.

21:43 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: martin pautasso |  Facebook |

Wasilewski opgeroepen door Beenhakker

Wasil
Man in vorm Marcin Wasilewski werd door de Poolse bondscoach Leo Beenhakker opgeroepen voor de interlands tegen Portugal en Finland. Deze wedstrijden vinden plaats op respectievelijk 8 en 12 september.

Afgelopen weekend was Wasilewski nog goed voor een goal en een assist tegen Brussels. Op de openingsspeeldag scoorde hij ook de winning-goal op K.V. Mechelen.

21:37 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marcin wasilewski |  Facebook |

Geen nieuw, maar een verbouwd stadion?

Het verhaal rond een nieuw Anderlecht-stadion kent maar geen einde. Nu gaan er geruchten de ronde dat Anderlecht dan toch geen nieuw stadion zou bouwen, maar dat het zijn bestaande stadion zou uitbreiden.

Lange tijd verzette de gemeente Anderlecht zich tegen een uitbreiding van het C.V.D.S. tot 50.000 zitplaatsen omdat dit onveilig zou zijn. Ook de buurtbewoners zagen een verdere verhoging van de stadionmuren niet zitten. Wijlen burgemeester Simonet was dan ook radicaal tegen een uitbreiding van het stadion gekant. Na het plotse overlijden van de Anderlecht-burgemeester, werd een uitbreiding plots weer bespreekbaar. Morgen legt de nieuwe burgemeester van Anderlecht trouwens zijn eed af. De vraag blijft dus of hij wel de mogelijkheid overweegt het stadion te laten uitbreiden.

21:31 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stadion |  Facebook |

Legear: de joker van Anderlecht

Hij scoorde in de tweede helft tegen Brussels de 3-0 en gaf daarna de camera een kus, terwijl hij een P op het scherm tekende. Iedereen die dacht dat Jonathan Legear zijn vriendin of zijn moeder groette, maar wat bleek? Hij zinspeelde op zijn bijnaam. De letter P staat voor pétroleur, of vertaald: vuurtjesstoker. Een bijnaam die hij samen met Proto en Mpenza meekreeg van de kiné.

“Ik maak deel uit van de groep en bewees dat ik mijn steentje kan bijdragen. De basiself bestaat uit rijpe spelers met ervaring en als jongere is het niet eenvoudig een stamplaats af te dwingen. Tegen Brussels fungeerde ik als joker voor de ploeg en dan vind ik best een aanvaardbare rol voor een jonge snaak als ik. Misschien kan ik ook tegen Fenerbahçe wel een rol spelen als joker.”

21:26 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jonathan legaer |  Facebook |