10-10-07

Frutos: "Ik speelde zes maanden op één been"

Frutos
Na maanden blessureleed is Nicolas Frutos weer terug op de velden. "Het voelt héél goed weer te kunnen spelen." Vorig seizoen speelde hij naar eigen zeggen een half jaar geblesseerd: "Ik zette mijn toekomst op het spel voor Anderlecht."

"Ik sukkelde al met die blessure sinds december 2006. Door te blijven spelen heb ik het erger gemaakt. Een half jaar speelde ik op één been. Ik zette mijn toekomst op het spel voor Anderlecht. Dat ik heel blessuregevoelig ben? Ik ben een normale mens, met één uitzondering: ik ben groot en heb daardoor andere spieren dan iemand met een normale gestalte. Ik moet dus opletten", zo zegt Frutos in HLN en Le Soir.

Het zwakke presteren van de voorbije maanden werd door vele toegeschreven aan de afwezigheid van de grote en sterke spits. "We moeten de waarheid durven toe te geven: we zitten ver onder ons beste niveau. Dat is triest, omdat we vorig seizoen eindigden met goed voetbal en de titel. De trainer krijgt veel kritiek, maar je hebt dezelfde spelers en hetzelfde systeem als vorig jaar. Spelers en trainer zijn als een koppel: als er problemen zijn, dan komt dat van de twee kanten." Toch gelooft hij er nog in dat alles weer in orde komt en Anderlecht tot het einde zal meestrijden voor de titel. "De voorbije twee jaar hadden we ook een moeilijk moment. Maar we hebben tijdens de winterstage kunnen bijschaven en werden zo twee keer kampioen."

Frutos maakt ook een opvallend voornemen: hij zal niet meer tegen de scheidsrechters praten, of toch alleszins veel minder. "De ref heeft het ook niet makkelijk. Ik spreek vaak tegen de arbiters, ja. Maar ik zeg hen geen verkeerde dingen, ik vraag alleen om uitleg. In Roeselare kreeg ik na al dat blessureleed meteen een trap. Dan spreek ik de ref aan, al was ik misschien te nerveus. Maar ik ga stoppen met tegen de refs te praten."

Tot slot heeft hij het nog even over z'n toekomst. Hij heeft al meermaals aangegeven zich heel goed te voelen in België en dat herhaald hij ook nu weer. "Ik zie mezelf hier volgende zomer niet vertrekken. De club is correct met mij en ik ben hier graag. Waarom weggaan?"

20:34 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicolas frutos |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.