09-10-07

Olivier Deschacht is de heise beu en last een persstop in

oli
Vice-kapitein Olivier Deschacht is de heisa rond zijn persoontje meer dan beu. De blonde linksachter haalde na de wedstrijd tegen Roeselare de voorpagina’s van de sportkranten omdat hij na het laatste fluitsignaal zou gespuwd hebben naar Fredrik Vanderbiest. Deschacht hoopt met een persoonlijke persstop, tot 1 januari 2008, de rust te doen terugkeren.

 

In Het Nieuwsblad raakte vandaag trouwens bekend aan een West-Vlaamse politieman de zaak Deschcht niet zal laten rusten. Een agent in burger stelde immers een proces-verbaal op tegen de Anderlecht-speler.

 

"Na de match kwam een agent naar me toe", vertelt Vanderbiest in Het Nieuwsblad. "Hij zei dat hij alles had gezien en Deschacht wilde beboeten. Maandagmorgen bezocht hij me weer op de training. Ik zei hem dat het niet duidelijk was of Deschacht naar mij of naar El Araichi had gespuwd en dat hij de zaak beter kon laten vallen. Maar de agent stuurt toch een verslag op", aldus Vanderbiest.

 

Voor hij zijn persstop afkondigde deed Deschacht nog wel zijn zegje tegen Het Laatste Nieuws en lichtte hij toe waarom zijn potje overkookte. "Ik was gefrustreerd, omdat het niet draaide en omdat ik weer niet bij de Rode Duivels zit", zegt hij. "Die twee dingen zaten in mijn achterhoofd en alles samen was het te veel. Die niet-selectie zit inderdaad diep. Ik heb de bondscoach niets misdaan, hij heeft geen enkele reden om mij niet te selecteren." Een mogelijk politierapport baart Deschacht geen zorgen. "Ze hebben niets in handen. Ik zou ook dingen kunnen aankaarten, maar ik zou dit incident willen sluiten."

 

De voetbalbond kan Olivier Deschacht op basis van de voetbalwet echter wel schorsen. "Het is nog maar één keer gebeurd dat we een pv ontvingen van een incident tussen voetballers en in die zaak hebben we niemand vervolgd", zegt het hoofd van de Voetbalcel. "Maar we hebben afgesproken dat we zo'n pv naar de bond kunnen sturen en dan moet de KBVB maar optreden."

 

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was niet opgezet met het gedrag van zijn spelers in de match tegen Roeselare. "Het gedrag van sommigen had niets met voetbal te maken. Zo'n agressief gedrag is niet goed, zeker niet als het gebruikt wordt om matchen te winnen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De commentaren zijn gesloten.