01-10-07

Rapid Wien en Anderlecht zijn in hetzelfde bedje ziek

 

sk_rapid_wien_lg
Net als Anderlecht krijgt Rapid Wien klappen in de competitie. De groen-witten verloren afgelopen weekend tegen het voorlaatst geklasseerde Altach in eigen huis met 0-2. Deze nieuwe nederlaag leidt echter niet tot spanning in Wenen. Rapid is vol vertrouwen dat het donderdag Anderlecht kan elimineren in Europa.

 

Rapid had tegen het voorlaatste geklasseerde Altach een resem kansen, maar verzuimde te scoren. Na rust sloegen de bezoekers twee keer toe. Tot voor twee weken had Rapid niet meer verloren in het eigen Hanappi-stadion, maar na de 1-5 tegen Graz volgde nu een tweede thuisnederlaag op rij. 'Als we niet agressief genoeg zijn en onze kansen niet afwerken, dan hebben we het tegen elke tegenstander moeilijk', analyseerde rechtsachter Thonhofer op Sport 1. 'We waren niet scherp genoeg. Ook coach Pacult zag het probleem. 'Als je acht reuzenkansen mist, moet je er rekening mee houden dat de tegenstander scoort en wint', klonk het.

Rapid scoorde dit seizoen in 13 matchen nog maar 17 keer en staat pas zesde. Alleen de drie laatst geklasseerde ploegen in Oostenrijk hebben een slechter doelsaldo. Spitsen Bilic en Bazina zijn geen echte afwerkers.

Veel kansen en weinig doelpunten: dat lijkt op hetzelfde probleem als dat van Anderlecht. Het verschil is echter dat nederlagen bij Rapid niet meteen tot crisis leiden. Vorig jaar stond de ploeg in september laatste in Oostenrijk. Bestuur en fans panikeren niet zo vlug meer. Bovendien hebben de Oostenrijkers via de Intertoto de UEFA Cup bereikt en hebben ze door de 1-1 in Brussel een uitstekende kans om Anderlecht uit Europa te knikkeren. Met kwalificatie voor de groepsfase had men in Wenen nooit rekening gehouden. Druk is er amper.

'We zullen een stijgend vormpeil nodig hebben, maar als we voorzichtig spelen staan we er goed voor tegen Anderlecht', aldus coach Pacult. Ook Thonhofer is ambitieus. 'Elke speler kijkt uit naar het duel met Anderlecht. We zijn gemotiveerd van in de toppen van onze tenen tot in de puntjes van ons haar.'

Hanappi zal donderdag tot in de nok gevuld zijn met 17.500 toeschouwers. Bij Rapid zijn ook alle spelers fit. De Fin Heikinnen werd tegen Altach uit voorzorg gespaard. (jug)


RAPID WIEN: Payer, Thonhofer, Tokic, Hiden, Patocka, Hofmann, Korkmaz (73' Fabiano), Harding, Boskovic (59' Kavlak), Bilic, Bazina (59' Hoffer)

De commentaren zijn gesloten.