30-09-07

Ahmed Hassan: de (onmogelijke) dirigent van paars-wit

zitka vs hassan
Het moet ongetwijfeld hét beeld van de afgelopen seizoenen zijn. Daniel Zitka die, na de eerste competitienederlaag van Anderlecht (0-1), zijn collega's richting de fans stuurt. Maar ondanks een molenwiekende en luid schreeuwende Zitka, weigerden haast alle heren. Enkel Olivier Deschacht en Jelle Van Damme toonden enig respect voor de paars-witte supporters.

 

Vooral met Ahmed Hassan voerde het Tsjechische sluitstuk een verhitte discussie. Na enig aandringen leek de Egyptenaar in te gaan op Zitka’s verzoek, maar na een verhitte discussie met de Tsjech besloot Hassan de benen te nemen naar de kleedkamer. Zitka ging hem achterna, maar kwam een minuutje later alleen terug op het veld. De Brusselse spionkop koos duidelijk partij en scandeerde Zitka’s naam uit volle borst.

 

Ondertussen had Frutos een deel van de spelerskern toch kunnen overtuigen de resterende supporters te gaan groeten. Half uitgekleed kwamen ze terug het veld op. Aanvankelijk begroette het publiek hen terecht met een striemend fluitconcert. Nadien konden de spelers wel op een applausje en een empathisch “sporting klap klap klap” rekenen.

 

Grote afwezige was echter Ahmed Hassan. De Egyptische dirigent had geen zin om naar de fans te gaan. Na de match verklaarde hij, ondanks de persstop, het volgende: “Ik had geen zin om naar de fans te gaan. Als voetballer moet je geen show geven na de wedstrijd of naast het veld. Je moet show geven op het veld en dan de supporters tevredenstellen". Uiteraard schuilt hier een zekere waarheid in, maar: is hier niet meer aan de hand?

 

Na een overwinning is Hassan er immers steeds als de kippen bij om “zijn” supporters te begroeten. Telkens doet hij dit in zijn eentje. Ook vorig jaar was het niet anders. Denk maar terug aan de titelviering waarbij hij, samen met zijn tolk, de titel vierde voor tribune 4. Voelt de Egyptische balkunstenaar zich dan té goed voor zijn teammaats? Het heeft er steeds meer alle schijn van. Tijdens de wedstrijd had Hassan het al immers al geregeld aan de stok met enkele van zijn ploegmaats. Serhat Akin, Jonathan Legear,  Jan Polak. Het waren slechts enkele spelers die Hassan na een mislukte actie op een wegwerpgebaar trakteerde. Ook de persstop, die er nochtans kwam op initiatief van de spelersgroep, lapte Hassan aan zijn laars. Na de match stond hij als enige Anderlecht-speler de pers te woord. Hij verklaarde doodleuk dat hij niet wist dat er een persstop was afgekondigd.

 

Zoek ik het hier te ver? Ik hoop het van ganser harte. Een Hassan in vorm kan ons immers dirigeren naar een dertigste titel. De Hassan die ik hier schets, is echter een luis in de pels en zou de boel danig kunnen verzieken.

R.S.C. Anderlecht - S.C. Charleroi: de reactie's

0-1 Cha
RSC Anderlecht speelde gisteren op eigen veld tegen Sporting Charleroi. De landskampioen wilde na alle commotie van de afgelopen week eens een klinkend resultaat neerzetten, maar dat lukte niet. Charleroi scoorde net voor de rust de 0-1 en de ploeg van Frank Vercauteren kwam deze klap niet meer te boven. Opnieuw heel wat ontgoochelde gezichten bij RSCA. Na de wedstrijd weekte rsca.be volgende reactie’s los:

Frank Vercauteren:
Trainer Frank Vercauteren evalueerde de match op de persconferentie. “Ik mag mijn spelers niets verwijten want we hadden de wedstrijd volledig in handen. We voetbalden kansen bij elkaar, maar dit resulteerde opnieuw niet in een doelpunt. Ons probleem ligt vooral bij de laatste meters. Polak scoort wel, maar die goal wordt – al dan niet terecht – afgekeurd. Jammer, want dit kon ons misschien op weg helpen naar de drie punten. We krijgen dan net voor de rust dat doelpunt tegen en daardoor gingen bij bepaalde spelers de kopjes hangen. Dit verlies is opnieuw een zware klap voor de spelers, maar we moeten positief blijven. We hebben het potentieel om tegen Charleroi te winnen, maar deden het vanavond het niet. Naar donderdag toe moeten we positief blijven denken. We moeten er blijven in geloven! Rapid zette dit weekend ook een slecht resultaat neer dus zij kunnen daar ook geen vertrouwen uit putten.”

Ahmed Hassan:
Ahmed Hassan was de enige speler die zich na de match naar de perszone begaf. “Iedereen heeft er opnieuw hard voor gewerkt, maar het wil maar niet lukken. Het grootste probleem situeert zich vooraan. De bal wil er maar niet in en zonder te scoren kun je geen match winnen. Dit verlies op eigen veld is een domper, maar ik blijf positief. We hebben nog maar acht matchen in de competitie gespeeld dus er kan nog vanalles gebeuren. Ik blijf er voor streven om zo hoog mogelijk te eindigen, zowel in de Uefa Cup als in Jupiler League.”

Herman Van Holsbeeck:
Het is duidelijk dat dit met trainer Frank Vercauteren zal gebeuren. “Wij hebben vorige week al beslist dat we doorgaan met de huidige trainer”, begint manager Herman Van Holsbeeck. “Dit hebben we ook duidelijk gemaakt in de persconferentie van maandag. Het is niet zo dat we nu na elke match de trainer opnieuw in vraag zullen stellen. We drukken Charleroi vanavond helemaal terug, maar slagen er gewoon niet in om een doelpunt te scoren. Zo kun je geen wedstrijd winnen. Uiteraard waren de spelers na de match zeer aangeslagen, maar de club moet er voor zorgen dat we die kopjes terug naar omhoog krijgen tegen donderdag. De match tegen Rapid Wien is van levensbelang. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen en die moeten we kunnen incasseren. Het is nu aan ons om te tonen dat we eigenhandig uit die hoek kunnen kruipen. We hebben genoeg potentieel binnen deze groep om de scheve situatie van de voorbije weken terug recht te zetten.”

R.S.C. Anderlecht - S.C. Charleroi: het wedstrijdverslag

Anderlecht lijdt zijn eerste nederlaag


legaer cha

De afgelopen dagen waren razenddruk voor me. Nu mijn nieuwbouw bijna af is, moeten heel wat laatste details worden afgewerkt. Daardoor vond ik niet de tijd om wat nieuws te posten. Vooraf leek een avondje Anderlecht dan ook dé ideale ontspanning te worden. Draaide dat even anders uit. Zelden ben ik zo ziek na een wedstrijd van paars-wit. Na de eerste seizoensnederlaag tegen Charleroi is het officieel crisis in het Astridpark. Donderdagavond zal ik de cruciale Europese match tegen Wien met de billen dichtgeknepen volgen.  

  

Nochtans verdiende Anderlecht de eerste thuisnederlaag in precies een jaar niet, want Charleroi kreeg welgeteld één bal tussen de doelpalen. Efficiëntie heet dat dan. Het zielloze voetbal van Sporting was echter ook geen overwinning waard. Het laatste kwart van de partij was ronduit zorgwekkend. De lange ballen vlogen heen en weer. Het leek wel een partij “sturm und drang” die de Mannschaft of godbetert Club Brugge typeert. De persstop heeft de problemen dan ook geenszins opgelost, integendeel: het paars-witte huishouden vertoont steeds meer barsten.

Frank Vercauteren schonk de ploeg van vorige week op Genk het vertrouwen. Boussoufa en Wasilewski , die terugkeerden uit schorsing, kregen daardoor een plaatsje op de bank. Het betekende dat paars-wit met een versterkt middenveld de mat betrad en zelfs in een thuiswedstrijd met maar één echte spits  aan de wedstrijd begon.

Sporting kon de prestatie van vorige week echter geen een verlengstuk geven. De thuisploeg voetbalde te traag en kon Charleroi niet in moeilijkheden brengen. Het eerste doelgevaar kwam er pas net voor het halfuur en omdat Sbai uitgleed bij een verre bal van Van Damme. Hassan haalde er slechts een hoekschop uit. Even later scoorde Polak na een lange bal van Serhat, maar het doelpunt werd afgevlagd omdat Legear - die de bal met het hoofd leek te verlengen - buitenspel stond. Een afstandsschot van Deschacht veranderde via de hakken van Serhat nog van richting, maar de bal rolde millimeters naast het doel in doeltrap. Charleroi bleef bijgevolg vrij gemakkelijk overeind, maar bakte er aanvallend helemaal niets van. Toch trokken de bezoekers met een doelpunt voorsprong naar de kleedkamer. Pareja speelde in de toegevoegde tijd te kort terug op Zitka, die door zijn doelgebied doolde. Orlando zag van op het verlengde van de doellijn Smolders staan en die schoot beheerst binnen.

Anderlecht moest na de rust dan ook gaan aanvallen, maar de bal wilde maar niet rollen. Verder dan een paar schotjes van Legear, waar Laquait geen problemen mee had, kwam de thuisploeg niet. Een voorzet van de jonge vleugelspeler werd door Serhat met het achterhoofd over het doel gekopt. De Karolingers maakten het de landskampioen niet gemakkelijk. Ze klonterden steeds massaler voor het eigen doel samen en loerden op het moment dat er nog eens ruimte zou vallen om te counteren. Desondanks wist Polak Serhat af te zonderen. De Turk omspeelde doelman Laquait, maar gaf Kéré de gelegenheid om terug te keren. Na (té) lang wachten greep Vercauteren een kwartier voor tijd dan toch in. Boussoufa kreeg nog iets meer dan een kwartier om de situatie te proberen recht te zetten. De klok tikte echter in het voordeel van de Zebra's. Anderlecht werd verplicht om steeds meer risico's te nemen. Zitka moest plat toen een poging van de ingevallen N'Dri op het scheenbeen van Pareja afweek.

De thuisploeg leek steeds meer te berusten in de eerste nederlaag van het seizoen. Ook het publiek maakte een moedeloze indruk en dat Vercauteren Juhasz moest inbrengen als spits toonde aan hoe erg het met paars-wit is gesteld. Het wordt uitkijken hoe Vercauteren en/of het bestuur van Anderlecht op deze nieuwe opdoffer reageren.

27-09-07

Juhasz en Baseggio opnieuw fit?

Nu Sporting Anderlecht tien dagen lang achter gesloten deuren zal trainen, valt er bitter weinig nieuws te rapen bij de landskampioen. Daarom maar wat nieuws over de blessures van enkele spelers.

 

Roland Juhasz (kneuzing dij) kon het grootste deel van de groepstraining afwerken met zijn ploegmaats. Het is nu afwachten tot morgen om te zien of de Hongaarse verdediger al dan niet een reactie krijgt na de inspanningen.

 

Ook Walter Baseggio hervatte vandaag volledig de groepstraining. Morgen, vrijdag 28 september, zal Baseggio overigens in actie komen met de paars-witte beloften. Naast Baseggio werden ook Luciano Da Silva, Vadis Odjidja Ofoe en Silvio Proto geselecteerd voor de beloftenwedstrijd.

 

Max Von Schlebrügge (verrekking adductor) onderging vandaag een nieuwe echo. Daarop was nog een verrekking van 3 mm te zien waardoor de match van zaterdag tegen Charleroi voor hem te vroeg zal komen. Normaal gezien zou hij maandag wel de groepstraining moeten kunnen hervatten.

Anderlecht zondert zich verder af: na de persstop nu ook tien dagen training achter gesloten deuren

De Anderlecht-spelers houden niet alleen de lippen op elkaar tot na de wedstrijd tegen Rapid Wenen, ze laten zich ook een tijdje niet meer zien.

Vanaf vandaag tot en met de match tegen Roeselare van volgende week zondag traint Anderlecht immers achter gesloten deuren. Aanvankelijk was er maandag nog een open training gepland, maar woensdag werd beslist dat ook op die sessie geen publiek welkom is.

De volledige voorbereiding op de wedstrijden tegen Charleroi, Rapid Wenen en Roeselare - tien dagen in totaal - gebeurt dus achter gesloten deuren.

19:51 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frank vercauteren |  Facebook |

26-09-07

Nieuws uit de ziekenboeg

bas
Vandaag stond één training op het programma voor de paars-witte spelersgroep. Enkele gezichten ontbraken tijdens deze groepstraining als gevolg van een blessure.

Walter Baseggio (verrekking hamstrings) houdt het momenteel nog bij revalidatie, maar op de controle-echo die hij onderging, bleek wel dat de blessure gunstig evolueert.
Juhasz (contusie dij) en Mpenza (probleem aanhechting knie), die zondag uiteindelijk werden fit bevonden en op de bank zaten, trainden niet mee. Roland Juhasz kreeg vandaag verzorging en Mbo Mpenza hield het bij een revalidatietraining.

Ook geen Vadis Odjidja Ofoe op training, hij heeft af te rekenen met een verstuikte enkel en kreeg verzorging. Max Von Schlebrügge is nog een tweetal weken out met een verrekking aan de adductoren en hield het bij revalidatie. Ook Nicolas Frutos revalideert intussen rustig verder.

Herman Van Holsbeeck : "Onaanvaardbaar"

pauwels
In het programma Studio 1 op RTBF maakte Stéphane Pauwels (ex-bestuurlid van La Louvière en Bergen) Anderlecht met de grond gelijk. In de talkshow zaten ondermeer Hugo Broos (trainer van Genk) en Raymond Mommens (ex-scout RSCA)

"Wat daar allemaal gezegd is, kan ik niet accepteren", foetert Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. "Drie kwartier lang werd verkondigd dat niks deugt bij Anderlecht. Waarom werd niemand van de club uitgenodigd? Ik kan deze strijd niet winnen, maar geef niet op. Als ik moet sterven, is het met de kop omhoog", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Wat zei Stéphane Pauwels dan allemaal ? Enkele voorbeelden:
- "Nicolas Frutos is een middelmatige speler die 50 procent van de tijd geblesseerd is."
- "Jan Polak is geen box-to-box, maar een doos, Jelle Van Damme is een catastrofe en Max Von Schlebrügge is een schim van wat men zich bij die speler voorstelde."
- "Als het bestuur de transfers doet, dan hebben ze toch geen scoutingscel nodig?"

"Ik wil benadrukken dat ik niks tegen Anderlecht heb. Ik heb respect voor Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Frank Vercauteren. Ik zeg niet dat ik gelijk heb. Ik heb gewoon mijn eigen eerlijke analyse gemaakt. De basis van het probleem bij Anderlecht is de recrutering. Spelers als Triguinho, Théréau, of eerder Leiva en Ehret brengen niets bij. Dit soort fouten maakt Anderlecht al twee jaar. Op het forum zeggen de fans van Anderlecht trouwens dat mijn analyse de juiste is."

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende