25-09-07

De acht werken van Vercauteren

Vrijdag en zaterdag is er druk gepraat op de club, zowel tussen spelers, bestuur en coach. De conclusie is dat de spelers niet klaar zijn voor een veeleisende coach als Vercauteren en dat hij ook het positieve moet beklemtonen.

Concreet zijn er acht aandachtspunten waaraan de coach zich zal proberen te houden.


1. Minder lang theorie ver de wedstrijden
Voor de wedstrijd in Genk was de bespreking korter. Een half uur in plaats van één uur (soms zelfs twee). Zo kunnen de spelers beter de concentratie vasthouden en is Vercauteren ook concreter.

2. Minder videoanalyses
Vercauteren deed veel beroep op videobeelden om de spelers op tekortkomingen te wijzen. Op vraag van de spelers zal dat minder gebeuren.

3. Eens ontspannen trainen
De trainer eist dezelfde kwaliteit op training als in de wedstrijden. De spelers vinden dat er ook al eens gelachen mag worden om zich te ontspannen. Niet altijd, maar toch soms.

4. Minder roepen tijdens match
Tegen RC Genk bleef Vercauteren al meer dan gebruikelijk op de bank zitten. Zo bezorgt hij de spelers minder druk.

5. Negatieve minder benadrukken
In de lijn van het feit dat Vercauteren altijd een halfleeg in plaats van een halfvol glas ziet, benadrukte hij bij de spelers ook meestal het negatieve. Ook dat zou tijdens de rust in Genk verbeterd zijn.

6. Tegenstander minder ophemelen
Vercauteren benadrukte te veel de kwaliteiten van de tegenstander. Zelfs Sint-Truiden werd tot op het bot geanalyseerd voor de spelers. De spelers gaan liever van hun eigen kwaliteiten uit.

7. Minder afzonderingen
Vercauteren zou vrijdag voor de wedstrijd tegen Charleroi de afzondering al hebben geschrapt.

8. Keuze dag na de wedstrijd
Spelers mogen kiezen de dag na de wedstrijd: verzorging of een lichte training. Dat was vrijdag na Rapid Wien en na de individuele gesprekken met de spelers al het geval.

19:50 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frank vercauteren |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.