22-09-07

K.R.C. Genk – R.S.C. Anderlecht: zo was het vorig seizoen

Anderlecht slaat Racing Genk niet uit zijn lood 

S_070311_GenAndFrutos2_b
De strijd om de titel ligt nog helemaal open. Racing Genk en Anderlecht hielden het in hun tweede confrontatie op een draw: 1-1. Frutos bracht de bezoekers op voorsprong, invaller Ljubojevic bezorgde leider Genk een punt. Genk blijft op die manier twee punten voor op Anderlecht.

 

Genk kreeg na amper 25 seconden al een waarschuwing: Hassan kopte een voorzet van Boussoufa nipt over. Het tempo lag aan beide kanten meteen erg hoog en de bal ging snel van de ene kant naar de andere. De duels waren hard, soms op het randje, maar de kansen bleven uit. Tot daar die dekselse Frutos wéér was: Boussoufa stak de bal geniaal naar de Argentijn, die Bailly vloerde. Na die goal zakte Genk wat weg en Anderlecht had de zaakjes rustig onder controle.

 

Na de koffie volgden de overtredingen elkaar snel op (met Frutos die net als Boussoufa studs in zijn gezicht kreeg), en de Genk-spelers raakten geprikkeld. Maar er werd ook nog gevoetbald en niet eens zo slecht: Hassan trapte in een tijd op Bailly, Coelho testte van ver de reflexen van Zitka. Genk toonde zijn strijdershart en zag dat na 73 minuten beloond worden: Ljubojevic kopte een voorzet van Chatelle staalhard binnen. Beide ploegen gingen nog voluit voor de zege en de ingevallen Tchité trapte een goede kans nog rakelings naast. Maar Genk-Anderlecht, deel 2, werd dus 1-1.

 

Wedstrijdgegevens

Doelpunten: 30' Frutos 0-1, 73' Ljubojevic 1-1

 

Genk: Bailly, Cornelis, Matoukou (56' Caillet), Mikulic, Pocognoli, De Decker, Chatelle, Vrancken, Haroun (21' Coelho), Soetaers, Vandenbergh (65' Ljubojevic)

Anderlecht: Zitka, Wasilewski, Juhasz (54' V.Schlebrügge), Pareja, Deschacht, De Man, Biglia, Goor, Hassan, Boussoufa (79' Tchité), Frutos

Gele kaarten: Matoukou, Mikulic, Soetaers (G) - Goor, Wasilewski (A)
Rode kaart: geen
Scheidsrechter: Vervecken

De commentaren zijn gesloten.