17-09-07

Frank Vercauteren: een onvoldoende over de hele lijn

S_061206_AndAekVercauteren_p
Na het 2-2 gelijkspel tegen Zulte-Waregem ligt Frank Vercauteren zwaar onder vuur. Als we afgaan op de rangschikking is er echter weinig reden tot klagen. Na zes speeldagen volgt Sporting op amper 2 punten van Standrad Luik, Club Brugge staat drie punten achter.

 

Als trouwe Anderlecht-supporter bloedt mijn hart echter. Resultaten zijn verre van heilig. Ook al werden we de afgelopen twee seizoenen kampioen, zelden was een avondje Anderlecht een feest. Té vaak speelde Anderlecht met dichtgeknepen billen, bang voor een tegendoelpunt. Op enkele wedstrijden na, namelijk het seizoenseinde van vorig seizoen, legde Anderlecht nooit champagnevoetbal op de mat. Zelden tot nooit nam paars-wit op basis van verzorgd combinatievoetbal de maat van haar tegenstanders. In een Mickey Mouse-competitie als de Jupiler League volstond het bedenkelijk voetbalpeil echter om steeds weer in de prijzen te vallen.

 

Europees bleven we als Anderlecht-supporters echter pas helemaal in de kou staan. Steeds werd de tactiek aangepast aan de tegenstander en voerde Vercauteren vaak onbegrijpelijke wissels door (denk maar aan de wissel Biglia-Juhasz tegen Lille). 

 

Vercauteren, ooit de sierlijke kleine prins van de paars-witte linkerflank, predikte als hulptrainer nochtans verzorgd aanvallend voetbal. Als hoofdtrainer lijkt hij een aanvallende tactiek te vrezen.

 

Hoewel ik niet geloof in de kracht van internet-petities, tekende ik daarnet dan ook de petitie van enkele Anderlecht-aanhangers die pleiten voor het ontslag van Frank Vercauteren. Wie hetzelfde wil doen, kan hier alvast terecht: http://www.ipetitions.com/petition/frankybuiten/

20:03 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frank vercauteren |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.