15-09-07

R.S.C. Anderlecht - S.V. Zulte-Waregem: zo was het vorig jaar

S_070317_AND_ZWA_Frutos_p
Anderlecht heeft amper kunnen profiteren van de nederlaag van Racing Genk in Bergen. Tegen Zulte Waregem werd er niet gescoord.

 

Anderlecht zat nog op zijn bekerwolk, maar bijna donderde Anderlecht-huurling Sébastien Siani hen van die wolk. In de eerste minuut trapte hij maar net naast. Aan de andere kant kreeg Bart Goor ook wel zijn kansje, maar meer viel er niet te beleven. Het publiek juichte pas toen het hoorde dat Genk in Bergen 2-0 achter gekomen was.

 

De thuisploeg bleef knoeien na de rust en dankte Tim Matthys en Tosin Dosunmu omdat die hun kansen misten. Pas met Mohamed Tchité in de ploeg kreeg paarswit kansjes. Zulte Waregem kreunde onder een slotoffensief van Anderlecht, maar uiteindelijk zwichtten de bezoekers niet.

 

Vercauteren: "Aanvallend was er gebrek aan kwaliteit"

"We hadden vandaag te lijden onder een gebrek aan frisheid en scherpte", zei Anderlecht-trainer Frank Vercauteren. “Het goede nieuws is dat we de nul gehouden hebben en weinig weggegeven hebben. Maar aanvallend liep het bij ons niet goed, op dat vlak was er gewoon een gebrek aan kwaliteit. Aan overmoed heeft het zeker niet gelegen. Dit bewijst nog maar eens dat je voor elke wedstrijd aan zelfreflectie moet doen. Die kwaliteit maakt het verschil in het voetbal. Met een mindere motivatie kun je geen wedstrijden winnen, dat bestaat niet in het voetbal", was Vercauteren streng.

  

Wedstrijdgegevens

Doelpunten: geen

Anderlecht: Zitka, Wasilewski, Pareja, Von Schlebrügge, Deschacht, De Man (65' Tchité), Biglia, Goor (85' Baseggio), Hassan, Boussoufa (80' Mpenza), Frutos

 

Zulte Waregem: Merlier, Minne, D'Haene, Leleu, Reina, Verschuere (69' Vandermarliere), Sergeant, Van Nieuwenhuyze, Siani, Matthys, Dosunmu (88' Vandendriesche)

  

Gele kaarten: Pareja (A), Reina, Van Nieuwenhuyze, Dosunmu (Z)
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Verbist

Toeschouwers: 24.000

 

De commentaren zijn gesloten.