12-09-07

Baseggio: "Vertrekken in januari"

baseggioW
Tijdens de afgelopen transferperiode kon Walter Baseggio voor drie jaar tekenen bij Standard. Anderlecht lag echter dwars en dus zit hij nog steeds in Brussel. "Ik hoop op een transfer want voor mij is er blijkbaar geen plaats."

"Ik ben hier nog omdat Anderlecht me niet wou laten vertrekken naar waar ik wou". De ploeg waar Baseggio wou naar vertrekken was Standard, voorzitter Vanden Stock wou hem echter niet naar een concurrent laten vertrekken. "Ik heb veel respect voor Charleroi en Mons, maar ik wou op een zo hoog mogelijk niveau spelen met zelfs Europees voetbal tijdens het seizoen en de mogelijkheid om in de top 3 te eindigen." Ook het Griekse Xanthi, waar Emilio Ferrera trainer is, wou Baseggio binnenhalen. "Ik ben de enige die beslist over mijn toekomst. Wegens familiale redenen had ik geen zin om naar Griekenland te vertrekken."

Desondanks speelt hij nog steeds voor Anderlecht. Alhoewel, van spelen zelf komt niet veel in huis. Tijdens de afgelopen vijf competitieduels en twee in de Champions League deed Vercauteren nog geen beroep op de middenvelder. "Ik beschik over kwaliteiten die andere jongens op het middenveld niet hebben. Biglia ? Hij recupereert ballen en speelt lateraal. Van Damme en Polak zijn geen specialisten wat de laatste pass betreft. Ik denk dat ik iets zou kunnen bijbrengen aan de ploeg."

20:05 Gepost door Lie in Transfernieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: walter baseggio |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.