08-09-07

Roger Vanden Stock: "Internationaal gaan we er op achter uit"

Roger vds
Het wordt zo stilaan een trend. Alweer polste Het Nieuwsblad Roger Vanden Stock over zijn toekomstvisie op het Belgische voetbal.

Ruim 10 jaar geleden volgde Roger Vanden Stock zijn vader, Constant, op: "Ik wilde de club aan de top houden. Nationaal is dat zeker gelukt. Er zijn ook weinig clubs uit kleindere landen die kunnen zeggen dat ze vier keer achter mekaar in de Champions League speelden. Internationaal gaan we er op achter uit."

"Het pijnlijkste is dat dit het gevolg is van het feit dat België ons niet wil volgen. We betalen nu de gebroken potten omdat er de voorbije jaren geen beslissingen werden genomen. Het is op alle fronten vechten tegen de bierkaai: de kleine clubs die ons niet willen volgen, de overheid, ... ."

"Het is levensbelangrijk dat we op dit niveau blijven meetellen. Als we erin geslaagd zijn om jongens als Biglia, Frutos en Polak naar hier te halen, dan is dat omdat we in de Champions League spelen en ze daar in de picture kunnen lopen."

"Vorig seizoen had Anderlecht een begroting van 40 miljoen euro. Het probleem is dat ik geen enkele manier meer zie om ons budget nog te verhogen. Behalve een nieuw stadion bouwen. Anderlecht maakt nog altijd werk van een nieuw stadion. Ik praat met de gemeente, maar makkelijk gaat het niet. Het Astridpark vergroten kan niet, in Neerpede kunnen we niet bouwen. Misschien op het Klein Eiland. Maar niet voor 2015, concludeert de studie die werd gemaakt. Dan is de club al lang dood. Er moet in 2011, ten laatste in 2012, een nieuw stadion staan."

19:39 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roger vanden stock |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.