03-09-07

R. Exc. Mouscron – R.S.C. Anderlecht: de reacties

MOE-ANDER
Na de wedstrijd niets dan lachende gezichten onder de paars-witte spelers. Dolgelukkig, omdat ze op het laatste nippertje een crisis konden afwenden. Tegelijk beseften ze  echter ook zeer goed dat ze goed waren weggekomen met de driepunter.
 

  • Van Damme: "Wisten dat het moeilijk zou worden"
Jelle Van Damme startte op de bank, maar mocht in de tweede helft toch Polak komen vervangen en dat rendeerde. Van Damme scoorde de winnende treffer en werd na de partij bekroond tot matchwinnaar. “Ik stond op de goede plaats en schoot met mijn ogen toe", doet Van Damme zijn verhaal. Ik trapte zo hard ik kon en met een beetje geluk ging die binnen. We wisten dat het moeilijk zou worden na de match tegen Fenerbahçe. Daarom stelde de trainer ook andere spelers op."  
  • Von Schlebrügge: "Doelpunt gaf een boost"
Max Von Schlebrügge mocht gisteren nog eens in de basis starten. Aanvankelijk kwam hij moeilijk in de match, maar na zijn doelpunt speelde de Zweed als bevrijd. "Dat doelpunt gaf me echt een boost. Daarna kon ik verder vol vertrouwen. Het heeft me goed gedaan te kunnen spelen. In het begin van de wedstrijd voelde ik wel dat ik matchritme miste. Ik ben niet opgeroepen voor de nationale ploeg deze week omdat ik niet meer speelde. Deze match heeft me dus echt goed gedaan, ook al besef ik dat het moeilijk zal zijn om Juhasz uit de ploeg te spelen aangezien die steeds op een hoog niveau speelt", aldus Von Schlebrügge.   
  • Boussoufa: "Ik zit er fysiek een beetje door"
Mbark Boussoufa moest tegen Moeskroen zijn plaats afstaan en bleef 90 minuten aan de kant. "Ik ervaar dit zeker niet als een straf", zegt de Marrokaan. "Ik zit er gewoon een beetje door. Ik ben vermoeid. Ik heb het er met de trainer over gehad en hij vond het beter dat ik aan de kant bleef. Het is ook logisch dat hij me wat liet rusten."

Ondertussen zag Boussoufa ook zijn maatje Tchité vertrekken. "We zullen hem missen. Op het veld maar ook in de kleedkamer. Voor mij blijft hij alleszins een vriend. We zullen contact blijven houden."
  
  • Van Holsbeeck: "Anderlecht zoals de laatste twee jaar: de beuk erin"
Heel Anderlecht beseft dat het goed is weggekomen bij Moeskroen. Ook Herman Van Holsbeeck was opgelucht na de match. Na de tik van woensdag zijn de drie punten ongelooflijk belangrijk", weet de manager. "We hebben het Anderlecht van de laatste twee seizoenen gezien", zegt Van Holsbeeck. "Als het voetballend niet kan, moet de beuk erin. De match tegen Moeskroen was van kapitaal belang. Nu hebben we 14 dagen om even op adem te komen en de match tegen Wenen voor te bereiden."  
  • Théréau en Akin blij met vertrouwen
Na het vertrek van Tchité rust de offensieve hoop van heel Anderlecht op de frêle schouders van Cyril Théréau en Serhat Akin. Scoren lukte gisteren nog niet tegen Moeskroen, maar beide spitsen zijn blij met het vertrouwen.

"Dat de club Tchité liet vertrekken, moet toch bewijzen dat ze wel in mij en de andere spitsen gelooft. Tegen Moeskroen heb ik enkele kansen gehad maar de afwerking was niet optimaal. Ik heb niet zozeer tijd nodig maar wel automatismen", zegt Théréau in Gazet van Antwerpen.

Ook Serhat Akin was blij dat hij gisteren mocht invallen. "Het was de eerste keer dat ik weer speelde sinds zes maanden", vertelde de Turk. "Ik had niet verwacht nu al te mogen invallen. Het bewijst dat de trainer vertrouwen heeft in mij. Dat voelt heel goed. Persoonlijk zal ik wel nog wat tijd nodig hebben om naar mijn beste vorm te groeien. Ik ben in elk geval verheugd terug in Anderlecht te zin."

De commentaren zijn gesloten.