01-09-07

R. Exc. Mouscron - R.S.C. Anderlecht: zo was het vorig seizoen

Moeskroen snoept Anderlecht het maximum af

Op 9 september 2006 verloor Sporting Anderlecht op Le Cannonier zijn eerste punten van het seizoen. Bart Goor bracht Anderlecht op voorsprong, maar Moeskroen scoorde in de laatste minuut nog de gelijkmaker.


S_060909_MOE_AND_Custovic3_b

Anderlecht zwoegde een hele helft lang, al had Mbo Mpenza, die voor het eerst in de basis stond, de 0-1 aan de voet na amper 30 seconden. De paal stond echter in de weg. Het tempo lag laag, Adolphe Tohoua schoot dé kans voor Moeskroen naast. Een slaapverwekkend schouwspel.
  Tijdens de rust gaf Anderlecht-coach Frankie Vercauteren zijn ploeg een uitbrander en dat loonde al snel. Mohamed Tchité bediende Bart Goor en die lepelde de bal knap over Mark Volders. Moeskroen stelde totdantoe offensief weinig voor. Toen Karim Fellahi op rechts de bal kreeg en dan toch eens op doel besloot, stond Daniel Zitka pal. Moeskroen pakte wel uit met een klein slotoffensiefje. In de slotminuut belandde een kopbal van Daan Van Gijseghem op de paal, maar topschutter Custovic was er als de kippen bij en duwde de bal met zijn volle gewicht over de lijn. 

Na de wedstrijd stak Anderlecht-middenvelder Mbark Boussoufa zijn ontgoocheling over de verloren punten niet onder stoelen of banken. "Op zo'n manier de overwinning weggeven, is erg zuur. We beginnen aan elke helft heel sterk, maar dan zakken we steeds terug. De trainer hamert er nochtans op: maak geen onnodige fouten achteraan. En dan zie je dat we zo een fout maken en dan kan er altijd een bal binnengaan. Nog eens, het is zuur. Maar we hebben dit alleen aan onszelf te danken", luidt Boussoufa's harde verdict. 

Wedstrijdgegevens

Doelpunten: 47' Goor 0-1, 90' Custovic 1-1

Moeskroen: Volders, Dorothée (82' Charlet), Van Gijseghem, Toyes, Grondin, Chantry (62' Fellahi), Sanchez, Dugardein, Tohoua (78' Haghedooren), Tomou, Custovic
 

Anderlecht: Zitka, Juhasz, Pareja, Deschacht, Vanden Borre, Vanderhaeghe, Biglia, Goor, Boussoufa (87' Hassan), Tchité, Mpenza (74' Leiva)

Gele kaarten: Custovic (M), Boussoufa (A)
Rode kaarten: geen

Toeschouwers: 11.000

Scheidsrechter: Hamer (Lux)

De commentaren zijn gesloten.