30-08-07

Reacties na R.S.C. Anderlecht - Fenerbahçe S.K.

Onmiddellijk na de wedstrijd haalde Sporza enkele tenoren voor de camera en vroeg hen naar een reactie. Over het algemeen konden de spelers en de bestuursleden niet anders dan zich neerleggen bij het meesterschap van Fenerbahçe, maar toch was de ontgoocheling groot. "Maar laat ons hopen dat we in de UEFA-beker betere resultaten kunnen neerzetten."

 

 

Vercauteren: “Ik ben zwaar ontgoocheld”

De ambitieuze Frank Vercauteren kon zijn ontgoocheling maar moeilijk wegsteken. "Die 0-1 was een mentale slag voor ons", analyseerde hij. “We hebben ons best gedaan maar we zijn niet beloond. Ons voetbal was redelijk, maar Fenerbahçe stond maar een paar kleine kansjes toe. Over de twee matchen bekeken boden we te weinig kwaliteit. We scoorden niet en gaven enkele goals weg. Een paar spelers haalden hun niveau niet, Fenerbahçe gaat verdiend door", gaf Vercauteren ridderlijk toe. Ik ben uiteraard zwaar ontgoocheld, dat is het minste dat je kunt zeggen. Laat ons hopen dat we in de UEFA-beker betere resultaten kunnen neerzetten."  

Deschacht: "We liggen er terecht uit"

Kapitein Olivier Deschacht kon zijn ploeg niet tot grotere daden inspireren. "We liggen eruit en dat is terecht", reageerde hij nuchter. "Fenerbahçe is de verdiende winnaar. We waren niet slecht voor de rust, maar we hadden te weinig kansen. Als je de goals zo weggeeft, hoor je niet thuis in de Champions League. Ik ga naar niemand een steen gooien, want de scherpte ontbrak zowel bij de aanvallers als de verdedigers."

Vanden Stock: "De bal rolt niet voor ons"

Roger Vanden Stock liet zijn deceptie niet al te fel blijken. "De spelers deden hun best, maar de bal rolt momenteel niet voor ons", zei de voorzitter. “We zijn twee jaar aan deze ploeg aan het bouwen, maar het lukt niet. Of dit een kleine ramp is? Een grote ramp! Al na vier minuten werd het moeilijk. Als je drie keer moet scoren tegen zo'n ploeg... Fenerbahçe was beter dan wij, maar we hebben wel nog geprobeerd. Twee keer tegen de lat en we hadden een penalty moeten krijgen (voor hands van Roberto Carlos, red). Ach, ik hoop maar dat Moeskroen de rekening zondag gepresenteerd krijgt", kijkt Vanden Stock al vooruit.

Van Damme: "Turken speelden het goed"

"We lagen zeker niet onder in de eerste helft", stelde Jelle Van Damme vast. "We raakten twee keer het doelkader, terwijl Fenerbahçe efficiënter. Ik kopte op de lat en als die bal in doel was gegaan, was het misschien een andere match geworden. Maar de Turken speelden het in de tweede helft goed uit."

Zitka: "We waren niet beter"

"Natuurlijk wil je de top bereiken, maar na twee matchen moet je vaststellen dat we niet beter waren", zei Anderlecht-doelman Daniel Zitka. "Als je niet kunt scoren, dan mag je niet dromen van een Champions League-ticket. Nu moeten we ons op de UEFA-beker concentreren."

Kezman: "Meer kwaliteit, geluk en ervaring"

Fenerbahçe-spits Mateja Kezman stond in zijn beste Nederlands de pers te woord. "Na vier minuten was het al klaar." De Serviër, ex-spits van o.a. PSV en Atletico Madrid, tekende zelf voor die eerste goal. "We hadden een beetje meer kwaliteit, ervaring en geluk. Na die 0-1 hebben we op de counter gespeeld, dat was makkelijker. We hebben daar ook de verdedigers voor. Dit is een belangrijk resultaat voor ons, hopelijk doen we het nu ook wat goed in de Champions League. Wat mezelf betreft: we spelen niet zo aanvallend en dus scoor ik minder. Maar ik maak wel nog belangrijke doelpunten. Ik ben heel blij", besloot de Serviër.

00:02 Gepost door Lie in Nabeschouwing | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fenerbahce, champions league |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.