30-08-07

Elf Anderlecht supporters opgepakt na wedstrijd tegen Fenerbahçe

Na de wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahçe zijn elf supporters van Sporting Anderlecht opgepakt. Dat heeft de lokale politie donderdag gemeld. Ze riskeren naast een boete ook een stadionverbod.

De supporters in kwestie gingen na de match op de vuist met Turkse fans en de politie en werden opgepakt. Een Turkse supporter bleek in het bezit te zijn van een 9mm patroon. Ook raakten Turkse supporters met Bengaals vuur door de politiecontroles. Geen enkele supporter werd tot nog toe ter beschikkig gesteld van het parket.

De politie zal alle beelden van de bewakingscamera's in het Constant Vandenstockstadion bekijken. De personen die aan de basis lagen van de problemen en zij die het terrein probeerden te bestormen riskeren eveneens boetes en een stadionverbod. De politie van Brussel Zuid liet weten al contact opgenomen te hebben met de cel voetbal van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor eventuele stadionverboden.

Als de UEFA Anderlecht een boete oplegt voor de incidenten tijdens de match, die trouwens even stilgelegd moest worden, kan paars-wit die verhalen op de amokmakers die geïdentificeerd zijn aan de hand van de beelden.

17:51 Gepost door Lie in Nabeschouwing | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fenerbahce, champions league |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.