30-08-07

Een competitie naar Schotlands model als oplossing?

S_060420_Herman_VanHolsbeeck1_META-20060420-114128
Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zit straks in de zaal bij de loting van de UEFA-beker en niet die van de CL. Een dag na de voortijdige uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League, blikte hij een eerste keer terug op de wedstrijd. Tegelijkertijd lanceerde hij een voorstel om de Belgische competitie naar een hoger niveau te tillen.

                                       

 "Natuurlijk zijn we teleurgesteld na de uitschakeling in de CL. Zonder de Turken te onderschatten, is dat toch het soort team waar we kansen tegen hebben. Maar het was niet voldoende. Het kon natuurlijk moeilijk slechter beginnen met die snelle tegengoal. Niemand had met dat scenario rekening gehouden. Toen kregen we een serieuze tik. Ik denk dat die goal een reden was waarom sommigen onder hun niveau speelden", vertrouwde Van Holsbeeck aan Sporza toe.

 

Tegelijk verklapte Herman Van Holsbeeck dat hij een groot voorstander is van een nieuwe format voor de Jupiler League. "Het zou beter zijn voor het Belgische voetbal als wij bijvoorbeeld 3 of 4 keer per jaar een echte topper tegen Genk of Standard kunnen spelen. Topprestaties vloeien voort uit een topcompetitie. Liever dan 3 op 4 keer kampioen spelen, verkies ik meer topmatchen. Zo wordt iedereen beter. Want hoe beter de competitie, hoe beter de spelers die je kan halen. Zonder CL wordt het moeilijker om spelers zoals een Lucas Biglia, die dat hoge niveau haalt, aan te trekken."

 

Zou zo’n competitie naar Schotlands model effectief een redding kunnen beteken? Of is het een nieuwe strohalm waar we met zijn allen naar grijpen in deze donkere dagen van het Belgische voetbal nu alle topclubs veroordeeld zijn tot de Europese tweede klasse?

22:15 Gepost door Lie in Nabeschouwing | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fenerbahce, champions league |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.