29-08-07

Zetterberg: "Anderlecht zal er staan, geloof me"

D-day is aangebroken. Heel wat Anderlecht-figuren hebben hun mening over de wedstrijd tegen Fenerbahçe reeds gegeven. Op vallige afwezige totnogtoe was dé Zweedse ex-spelverdeler van Sporting en nu scout. Ook Pär Zetterberg is zich bewust van het grote verschil tussen de Champions League en de Uefa Cup. Hij blikt op rsca.be alvast vooruit: "De stress is voelbaar, maar dat is normaal. De Champions League is belangrijk voor de club, maar ook voor het Belgische voetbal. Als we de CL missen, zou dat jammer zijn, want ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht dit jaar betere resultaten zou boeken. Vorig jaar was de manier waarop al beter, maar we misten toen wat geluk en/of ervaring."

"Ik ben er zeker van dat Anderlecht over voldoende kwaliteiten beschikt om Fenerbahçe uit te schakelen", vervolgt Zetterberg. "Baseer je niet op de matchen uit de Jupiler League want er is geen vergelijking mogelijk tussen beide competities. Zo'n beslissende match thuis mogen spelen, is ook een groot voordeel. Ik weet waarover ik praat, Griekse en Turkse clubs voelen zich vaak niet op hun gemak buiten hun stadion. Als de druk stijgt, staat Anderlecht er altijd. Geloof me, morgen zullen ze er allemaal staan."

Als scout is het voor Zetterberg ook gemakkelijker om versterkingen te halen met de Champions League als troef op zak. "Als je elk jaar CL speelt, is het makkelijker om spelers aan te trekken en te behouden. Wanneer ik met een eventuele versterking praat, zijn er twee essentiële criteria die tellen: de CL en het salaris. Het kampioenschap komt pas op de derde plaats. Als je Champions League speelt, heb je de middelen om de beste spelers aan te trekken. Het is eigenlijk een vicieuze cirkel", weet de Zweed.

De commentaren zijn gesloten.