28-08-07

R.S.C. Anderlecht - Fenerbahçe S.K.: selectie

xl_275135
Op de traditionele persconferentie de dag voor de match, liet Franky Vercauteren zijn licht schijnen over de confrontatie met de Turken en het belang van deze wedstrijd voor Anderlecht én het Belgische voetbal  "We moeten er alles aan doen om die plaats in de Champions League te bemachtigen. Niet alleen voor Anderlecht, maar ook voor het Belgisch voetbal in het algemeen. De CL halen, zou een enorme prestatie zijn, het is belangrijk dat iedereen dat beseft. Die 1-0 uit de heenmatch is een gevaarlijk resultaat. De wedstrijd tegen Fenerbahçe is heel belangrijk voor zowel de club als de spelers. Iedereen wil financieel en sportief het maximum behalen. De spelers zijn er klaar voor. De voorbije matchen in de Jupiler League zijn niet echt een maatstaf voor ons niveau want - het zou niet mogen, maar toch is het zo - de beleving bij de CL is compleet anders. Die competitie brengt meteen al meer kwaliteit bij de spelers." Waar ligt de sleutel van de wedstrijd ? "Er zijn verschillende sleutels : het team, het blok, de kwaliteit van beide ploegen, het geluk en de vorm van de dag. De combinatie van al die factoren zal bepalen of we ons al dan niet zullen kwalificeren voor de Champions League."

 

De trainer van Sporting selecteerde dezelfde 19 namen als vorige zaterdag tegen Brussels: Biglia, Boussoufa, De Man, Deschacht, Goor, Hassan, Juhasz, Legear, Mpenza, Pareja, Polak, Proto, Schollen, Tchite, Théréau, Van Damme, Von Schlebrügge, Wasilewski, Zitka. Later zal nog een 20ste speler worden toegevoegd aan de selectie. Enkel Mbark Boussoufa is nog lichtjes twijfelachtig. Hij kreeg tegen Brussels een trap op het scheenbeen en zal mogelijk ook vandaag de training aan zich laten voorbijgaan. Pas woensdag zelf zal een beslissing genomen worden betreffende zijn speelkansen.

 

Serhat Akin ging op controle bij de dokter en die verklaarde hem medisch fit. De spits heeft natuurlijk wel nog matchritme tekort waardoor de kans klein lijkt dat Serhat nu al de 20ste man in de selectie zal worden.

 Volgens Daniel Zitka zit de sfeer er alvast goed in: "We hebben gisteren goed getraind. De sfeer in de kleedkamer is goed en we zijn klaar voor de strijd. Natuurlijk groeit de spanning, maar het is dan ook voor iedereen de belangrijkste match. Ook al beginnen we met een achterstand uit de heenmatch, we zullen er alles aan doen om te winnen en ons te plaatsen voor de Champions League."

18:12 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fenerbahce, champions league |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.