28-08-07

Fenerbahçe wil zijn huid duur verkopen

onder_turaci
Niet alleen voor Anderlecht staat woensdag veel op het spel, ook voor Fenerbahçe is de wedstrijd van morgen van groot belang.

Met een budget van om en bij de 140 miljoen euro kan de Turkse kampioen het zich niet veroorloven om uitegschakeld te worden door Anderlecht. Fenerbahçe haalde deze zomer immers onder meer superster Roberto Carlos in om minstens de kwartfinales van de Chamions League te bereiken. De topbestuurders van de Turkse topclub lieten zich zelfs al ontvallen dat bij een mogelijke uitschakeling, coach Zico meteen zijn koffers mag pakken.

Zico blijft desondanks kalm en komt naar het Astridpark met één doel voor ogen: winnen. "Onze uitgangspositie is goed aangezien we twee weken geleden met 1-0 wonnen van Anderlecht."Deze match is extreem belangrijk want we willen absoluut doorstoten naar de Champions League. We zullen hier woensdag tegen Anderlecht spelen zoals we elke week voetballen : om te winnen. Je kan dan ook alleen maar matchen winnen als je scoort."

De trainer van Fenerbahçe is zelf heel gekend in het voetbalwereldje, maar rsca.be was benieuwd of hij zijn collega Franky Vercauteren, de coach van Sporting, kent: "Iedereen die zich een beetje bezighoudt met voetbal zal Frank Vercauteren kennen als iemand die belangrijk was en is voor het Belgische voetbal", aldus Zico. "Het is ook geen toeval dat hij nu trainer is in een grote club."

Onder Turaci, de Turkse Belg en ex-Standard, was de speler die Zico had meegebracht tijdens zijn persconferentie. "Het is de eerste keer dat ik terug in België kom na mijn periode bij Standard", aldus de speler. "Het voelt heel speciaal aan hier terug te zijn aangezien ik in België geboren ben", vertelde Turaci. "De match van morgen is heel belangrijk voor ons. We zijn goed voorbereid en we hebben de heenmatch met 1-0 gewonnen. We willen absoluut naar de Champions League."

21:55 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fenerbahce, champions league |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.