25-08-07

R.S.C. Anderlecht - F.C. Brussels: een blik op de selectie

Een week na het puntenverlies tegen nieuwkomer Dender, neemt paars-wit het vandaag  op tegen F.C. Brussels. De kritische Anderlecht-aanhang verlangt niets minder dan een doelpunten-festival.

 

Vorig weekend verloor een mak en nonchalant Anderlecht zijn eerste punten van het prille seizoen 2007-2008. Morgen ontvangt het in het Constant Vanden Stoch Stadion stadsgenoot FC Brussels in de Brusselse derby. Na drie zwakke competitiewedstrijden is het moment gekomen om het blazoen op te poetsen. Hoewel de competitiestart puntengewijs niet dramatisch mag genoemd worden, zou een nieuwe matige prestatie in de aanloop naar de levensbelangrijke champions league-kwalificatiewedstrijd tegen Fenerbahçe erg ongelegen komen.

 

Voor de wedstrijd van vandaag rekent Vercauteren op volgende namen: Biglia, Boussoufa, De Man, Deschacht, Goor, Hassan, Juhasz, Legear, Mpenza, Pareja, Polak, Proto, Schollen, Tchite, Théréau, Van Damme, Von Schlebrügge, Wasilewski, Zitka. Behalve de vraagstekens achter de namen van Polak, Paeja en Van Damme omwille van diblessure’s, blijft de grote vraag  wie het slachtoffer wordt van de wanprestatie van volgende week. Blijft Tchité vooraan het vertrouwen genieten of krijgt Théreau zijn kans? Mag Boussoufa verder blijven spelen met loden en niet gouden schoenen? Behoudt international Goor zijn positie ten nadele van man in vorm Jelle Van Damme?  Bovendien is het nog maar de vraag of nieuw bloed een nieuwe impuls zou kunnen geven. Bijvoorbeeld Théreau is slechts een schim van zichzelf. Eeder op de week had Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck nog een gesprek met de Fransman. Van Holsbeeck kon alleen maar vaststellen dat Théreau is weggezakt in een diepe vertrouwenscrisis. Zou een titularisrol tegen Brussels dan niet precies voor de noodzakelijke déclic kunnen zorgen?

 

Conclusie? Vraagtekens alom. Anderlecht doet er in elk geval best aan om eindelijk aan te knopen met goed voetbal. Zo niet, dreigt een “parfum van crisis” de wandelgangen van het Vanden Stockstadion te bedwelmen.

16:29 Gepost door Lie in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) welkom in blogland
ben zelf zo geen voetballiefhebber, meer het wielrennen
maar zo heeft ieder zijn eigen lievenlingssport hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-08-07

De commentaren zijn gesloten.