10-10-07

Vandereycken maakt geen woorden vuil aan Deschacht

Olivier Deschacht haalde als één van de redenen voor zijn agressief gedrag tegen Roeselare aan dat hij gefrustreerd is dat hij niet voor de nationale ploeg werd geselecteerd. De Anderlecht-verdediger haalt bij zijn club een constant niveau, maar wordt door de bondscoach even consequent over het hoofd gezien. Nu al meer dan anderhalf jaar lang.

 

Het Nieuwsblad voelde de bondscoach aan de tand.  “Zoals ik al verschillende malen aangaf, praat ik niet over spelers die niet geselecteerd worden. Als ik moet zeggen waarom een speler er niet bij is, moet ik negatieve zaken aanhalen en dat doe ik liever niet. Ik hou het liever positief. Dat zal ik dus ook niet over die speler zeggen. Tenzij hij mij ooit zover krijgt dat ik het wel in publiek moét zeggen.'

20:40 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olivier deschacht |  Facebook |

Frutos: "Ik speelde zes maanden op één been"

Frutos
Na maanden blessureleed is Nicolas Frutos weer terug op de velden. "Het voelt héél goed weer te kunnen spelen." Vorig seizoen speelde hij naar eigen zeggen een half jaar geblesseerd: "Ik zette mijn toekomst op het spel voor Anderlecht."

"Ik sukkelde al met die blessure sinds december 2006. Door te blijven spelen heb ik het erger gemaakt. Een half jaar speelde ik op één been. Ik zette mijn toekomst op het spel voor Anderlecht. Dat ik heel blessuregevoelig ben? Ik ben een normale mens, met één uitzondering: ik ben groot en heb daardoor andere spieren dan iemand met een normale gestalte. Ik moet dus opletten", zo zegt Frutos in HLN en Le Soir.

Het zwakke presteren van de voorbije maanden werd door vele toegeschreven aan de afwezigheid van de grote en sterke spits. "We moeten de waarheid durven toe te geven: we zitten ver onder ons beste niveau. Dat is triest, omdat we vorig seizoen eindigden met goed voetbal en de titel. De trainer krijgt veel kritiek, maar je hebt dezelfde spelers en hetzelfde systeem als vorig jaar. Spelers en trainer zijn als een koppel: als er problemen zijn, dan komt dat van de twee kanten." Toch gelooft hij er nog in dat alles weer in orde komt en Anderlecht tot het einde zal meestrijden voor de titel. "De voorbije twee jaar hadden we ook een moeilijk moment. Maar we hebben tijdens de winterstage kunnen bijschaven en werden zo twee keer kampioen."

Frutos maakt ook een opvallend voornemen: hij zal niet meer tegen de scheidsrechters praten, of toch alleszins veel minder. "De ref heeft het ook niet makkelijk. Ik spreek vaak tegen de arbiters, ja. Maar ik zeg hen geen verkeerde dingen, ik vraag alleen om uitleg. In Roeselare kreeg ik na al dat blessureleed meteen een trap. Dan spreek ik de ref aan, al was ik misschien te nerveus. Maar ik ga stoppen met tegen de refs te praten."

Tot slot heeft hij het nog even over z'n toekomst. Hij heeft al meermaals aangegeven zich heel goed te voelen in België en dat herhaald hij ook nu weer. "Ik zie mezelf hier volgende zomer niet vertrekken. De club is correct met mij en ik ben hier graag. Waarom weggaan?"

20:34 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicolas frutos |  Facebook |

09-10-07

Van Holsbeeck en Mommens in de clinch

In Studio 1 op de Franstalige zender RFBF gaf manager Herman Van Holsbeeck meer uitleg over het vertrek van Raymond Mommens. “Toen hij bij ons begon heb ik hem gezegd dat hij me moest bellen als hij een probleem had."

“Maar al die tijd liet hij niets van zich horen. Dan moet hij achteraf niet klagen dat hij helemaal voor niets tien uur op de trein zat om vruchteloos een speler te gaan scouten. Toen de transfer met Sterchele afsprong, vroegen we hem wie we moesten nemen: Sterchele of Théréau. Beiden kostten 2,5 miljoen euro. Hij kon ons het antwoord niet geven. Mommens had niet het karakter om voor Anderlecht te werken”, aldus Van Holsbeek in Studio 1.

Raymond Mommens zelf gaat op Sporza in de tegenaanvalen weerlegt de kritiek van Van Holsbeeck: "Niemand wil de beslissing opeisen over Théréau. Ik zei: als ze beiden 100 procent zijn, dan moet je Théréau nemen. Je moet juist wél karakter hebben om Anderlecht al na twee maanden te verlaten.”

Olivier Deschacht is de heise beu en last een persstop in

oli
Vice-kapitein Olivier Deschacht is de heisa rond zijn persoontje meer dan beu. De blonde linksachter haalde na de wedstrijd tegen Roeselare de voorpagina’s van de sportkranten omdat hij na het laatste fluitsignaal zou gespuwd hebben naar Fredrik Vanderbiest. Deschacht hoopt met een persoonlijke persstop, tot 1 januari 2008, de rust te doen terugkeren.

 

In Het Nieuwsblad raakte vandaag trouwens bekend aan een West-Vlaamse politieman de zaak Deschcht niet zal laten rusten. Een agent in burger stelde immers een proces-verbaal op tegen de Anderlecht-speler.

 

"Na de match kwam een agent naar me toe", vertelt Vanderbiest in Het Nieuwsblad. "Hij zei dat hij alles had gezien en Deschacht wilde beboeten. Maandagmorgen bezocht hij me weer op de training. Ik zei hem dat het niet duidelijk was of Deschacht naar mij of naar El Araichi had gespuwd en dat hij de zaak beter kon laten vallen. Maar de agent stuurt toch een verslag op", aldus Vanderbiest.

 

Voor hij zijn persstop afkondigde deed Deschacht nog wel zijn zegje tegen Het Laatste Nieuws en lichtte hij toe waarom zijn potje overkookte. "Ik was gefrustreerd, omdat het niet draaide en omdat ik weer niet bij de Rode Duivels zit", zegt hij. "Die twee dingen zaten in mijn achterhoofd en alles samen was het te veel. Die niet-selectie zit inderdaad diep. Ik heb de bondscoach niets misdaan, hij heeft geen enkele reden om mij niet te selecteren." Een mogelijk politierapport baart Deschacht geen zorgen. "Ze hebben niets in handen. Ik zou ook dingen kunnen aankaarten, maar ik zou dit incident willen sluiten."

 

De voetbalbond kan Olivier Deschacht op basis van de voetbalwet echter wel schorsen. "Het is nog maar één keer gebeurd dat we een pv ontvingen van een incident tussen voetballers en in die zaak hebben we niemand vervolgd", zegt het hoofd van de Voetbalcel. "Maar we hebben afgesproken dat we zo'n pv naar de bond kunnen sturen en dan moet de KBVB maar optreden."

 

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was niet opgezet met het gedrag van zijn spelers in de match tegen Roeselare. "Het gedrag van sommigen had niets met voetbal te maken. Zo'n agressief gedrag is niet goed, zeker niet als het gebruikt wordt om matchen te winnen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

08-10-07

100 jaar Anderlecht, 100 jaar Belgische voetbalgeschiedenis: nu op rsca100.be

100years RSCA


Volgend jaar viert RSC Anderlecht zijn honderdste verjaardag en dit zal niet onopgemerkt blijven. De club plant heel wat festiviteiten en sinds vandaag is ook de speciale verjaardagswebsite online: www.rsca100.be.

Op deze website zal in de komende maanden heel wat verschijnen over de geschiedenis van de club. Tegelijkertijd zal de club er haar feestprogramma voorstellen. Zo staat er op 2 augustus alvast een galamatch tegen A.C. Milan op het programme. Ook de fandag, eind juli, zal volledig in het teken staan van het honderdjarig bestaan van Anderlecht. Hopelijk mag een dertigste titel de klap op de vuurpijl worden…

21:01 Gepost door Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: a c milan, 100 jaar r s c a |  Facebook |

Anderlechtspelers zwerven uit over heel Europa en Afrika

fus_euro2008_logo_weiss_big_a
Anderlecht zag vandaag maar liefst elf spelers uitzwerven om interlandvoetbal te gaan spelen. De Man, Van Damme, Goor en Proto (als vervanger voor de geblesseerde Brian Vandenbussche) werden opgeroepen voor België. De Duivels spelen zaterdag tegen Finland en woensdag tegen Armenië.

Ook Roland Juhasz moet met Hongarije twee keer aan de bak. Zaterdag wacht Malta in het kader van de EK-kwalificatie en woensdag wordt er geoefend tegen Polen. In deze vriendschappelijke interland zal hij zijn maatje Marcin Wasilewski tegenkomen. De Pool speelt zaterdag ook al een EK-kwalificatiematch tegen Kazachstan.

Ook Ahmed Hassan is naar zijn land vertrokken. De nummer tien is weliswaar geschorst voor de interland tegen Botswana, in het oefenduel van woensdag 17 oktober tegen Japan zal hij wel van de partij zijn.

En ook de Anderlechtse jeugd mag zich melden bij hun bondscoach. Jonathan Legaer speelt met de Belgische beloften vrijdag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovakije en volgende week dinsdag wordt er geoefend tegen Zweden. Bij de -19-jarigen behoren Sébastien Bruzzese, Cor Gillis en Vadis Odjidja Ofoe tot de selectie. Zij spelen van 10 tot 18 oktober een kwalificatietoernooi voor het EK. Roemenië, Ijsland en Engeland zijn de tegenstanders.

02-10-07

Hassan en Zitka zijn terug vriendjes

zitka vs hassan
De spelers, trainer Frank Vercauteren en manager Herman Van Holsbeeck zaten gisteren alweer rond de tafel om problemen uit te praten. Alweer een poging om de rangen te sluiten. Drie thema's kwamen aan bod: de ruzie Hassan-Zitka, de schending van de persboycot door Hassan en de wedstrijd van donderdag tegen Rapid Wien.


De bijeenkomst vond 's ochtends plaats in de kleedkamer. Achteraf bleek het meeste uitgeklaard. Behalve de spelers, die vorige week besloten tot een persboycot, waren deze keer ook trainer Frank Vercauteren en algemeen manager Herman Van Holsbeeck aanwezig.

 

1. Incident Zitka-Hassan
De houding van Ahmed Hassan en Daniel Zitka na de nederlaag van zaterdag tegen Charleroi vormde de aanleiding voor de vergadering. Doelman Zitka had nogal opzichtig Ahmed Hassan gesommeerd de supporters na de 0-1 nederlaag te gaan groeten. Omdat Hassan dat niet meteen zag zitten wegens te ontgoocheld, eindigde de discussie neus aan neus in het zicht van 25.000 toeschouwers.

Zitka en Hassan verzoenden zich tijdens de vergadering al snel. De Tsjechische doelman ontving de Egyptenaar in alle rust en praatte het incident uit, met Mbark Boussoufa als tolk. Hassan aanvaardde de uitleg van Zitka en de zaak werd daarmee gesloten. Verrassend is dat niet, want Zitka en Hassan begrepen elkaar uitstekend. De doelman was in mei zelfs nog uitgenodigd op het feestje van de middenvelder ter gelegenheid van zijn 31ste verjaardag. Hassan besloot met de mededeling dat hij het incident al vergeten was.

Andere spelers lieten Zitka weten dat zijn reactie niet gepast was omdat een vol stadion, de camera's en fotografen meekeken. Een oproep om de spelers opnieuw het veld op te jagen binnen de vier muren van de kleedkamer was meer gepast geweest, klonk het.


2. Doorbreken persboycot Hassan
Hassan hield zich zaterdag niet aan de dinsdag door de spelers collectief afgekondigde persboycot. De Egyptenaar, die nog steeds geen van onze landstalen spreekt, zei dat hij dacht dat de persboycot na de wedstrijd tegen Charleroi afliep. Terwijl die zwijgzaamheid zou duren tot na de wedstrijd tegen Rapid Wien van donderdag. Maar niemand had hem geïnformeerd, klonk het.

Hassan herhaalde evenwel wat hij tegen de journalisten zei: hij wil met de pers praten na elke match, of het nu goed of slecht was. Hij praatte zijn actie ook goed met de mededeling dat hij op die manier het incident met Zitka in de kiem wilde smoren. 


3. Donderdag tegen Rapid Wien
Het slotwoord was voor Herman Van Holsbeeck, die zich niet boos maakte. De algemeen manager verzocht de spelers om alles opzij te zetten, inclusief de gecreëerde stress-situatie, en zo alles te richten op de belangrijke wedstrijd van overmorgen tegen Rapid Wien. Daar speelt Anderlecht voor verdere deelname aan Europees voetbal dit seizoen. De spelers lieten weten dat de boodschap was begrepen.

Donderdag na de wedstrijd tegen de Oostenrijkers (aftrap 20.45 uur) weten we meer.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende